Motorola a lansat oficial în cadrul unui eveniment online Moto One Fusion+, un model nou de smartphone foarte bine dotat și cu un preț excelent. Pun pe primul loc raportul calitate/preț, camerele foto, autonomia și experiența utilizată. Este destul de interesant pentru a fi prezentat în detaliu.
Detalii tehnice Moto One Fusion Plus
Ecran: 6.5” IPS TFT LCD, FHD+ (2340×1080), 395ppi, 19.5:9
Procesor: Qualcomm Snapdragon 730
GPU: Adreno 618
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 128 GB + microSD
Camera: 64+8+5+2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 162.9 x 76.4 x 9.6 mm
Greutate: 210 g
Baterie: 5000 mAh + 15W
OS: Android 10
Tehnologii: Bluetooth v5.02, WiFi ac, USB Type-C, 3.5 mm jack
Preț: 299 euro
Lansarea Moto One Fusion+
A fost prima conferință pe Microsoft Teams și cu ocazia pot să vă spun că este sub nivelul Zoom. A fost o aventură să deschid contul, a fost o aventură să schimb fotografia de profil, a fost o aventură să deschidă link-ul trimis. Nu am putut schimba background, tot activa microfonul singur, că are voință. Este un produs tipic Microsoft, focus pe cum să monetizăm, iar utilziatorul să se descurce cum poate. Nici Google Meet nu este perfect, sunt multe lucruri care n-au mers cum trebuie, iar Zoom are tot dreptul să fie pe val acum. Sper să rezolve criptarea și securitatatea și să nu mai aibă alte incidente.
Trecând peste acest incident, evenimentul a fost interesant. Practic, Motorola continuă seria Moto One, sunt terminale echilibrate, nici prea performante, dar nici slabe, cu dotări hardware bune, design decent, performanțe foto avansate. Lansarea One Macro a marcat un adevărat val de terminale smartphone cu cameră foto macro dedicată. Înainte nu exista așa ceva. Lansarea Moto Power a convins mulți producători să adopte bateriile mari, înainte nu prea aveau.
Sistemul rămâne un Android relativ curat, dar au renunțat la Android One. De asemenea, un punct slab ar fi că acest telefon are promisă o singură actualizare de OS, nu trei ca până acum. Au făcut și mici modificări la interfață, de asemenea o premieră. Se cheamă My UX și include experiențe Moto pe care cumpărătorii au ajuns să le cunoască și să le aprecieze. My UX le permite utilizatorilor să ducă muzica, videoclipurile și jocurile la următorul nivel, cu setări personalizate și comenzi avansate, iar aceștia își pot crea propriile teme pentru dispozitiv. Telefonul lor poate să fie unul ușor de recunoscut dintr-un milion de alte telefoane, dacă îl personalizează alegând din gama unică de fonturi, culori, forme și animații pentru senzorul de amprentă.
Legat de procesor, au făcut o alegere bună, deși acum există opțiuni mai avansate. Bănuiesc că este o alegere bazată pe preț. Snapdragon 730 este foarte bun, practic are două nuclee de 855 și șase economice, în loc de patru+patru ca la 855. Eu sunt acum pe Snapdragon 730G, mi se pare excelent pentru ce am eu nevoie, și putere, dar și autonomie mare. Versiunea cu G, dedicată gamerilor, este un pic mai performantă decât cea simplă, dar nu cu mult. Așa că vă pot garanta că nu simt diferența față de un flagship, dar am și autonomie mai mare.
Motorola One Fusion+ are un ecran LCD, dar este cea mai nouă generație IPS TFT, calitatea imaginilor fiind bună, are multe certificări în acest sens. Bateria de 5000 mAh asigură peste două zile de autonomie și se încarcă relativ rapid datorită tehnologiei de încărcare TurboPower 15W.
Motorola One Fusion+ este echipat cu un buton dedicat Google Assistant pe partea laterală a telefonului. Printr-o atingere ușoară, se pot folosi comenzile vocale pentru a adresa întrebări și a cere deschiderea unor aplicații, chiar și atunci când telefonul este blocat.
motorola one fusion+ va fi disponibil de astăzi în Polonia și va fi lansat în anumite țări din Europa, în următoarea perioadă, la prețul recomandat de producător de €299.