Astăzi am trecut și pe la Microsoft Business Summit 2018, unde au fost câteva discuții interesante privind viitorul tehnologiei, viitorul educației digitale, dar și despre modul în care digitalizarea afectează lumea de business.
Sunt două direcții importante pe care vreau să le menționez: noul CEO al Microsoft România și orientarea tot mai puternică către Cloud Computing dictată de digitalizare. Să le luăm la rând.
Nou CEO pentru Microsoft România
Violeta Luca a revenit din noiembrie la Microsoft România, acum în calitate de General Manager pentru operațiunile din România. Ea s-a alăturat Microsoft România pentru prima dată în februarie 2015, ca Head of Strategy, pentru a conduce și coordona strategia locală de transformare a companiei și a preluat ulterior responsabilitățile de Marketing & Operations Director, până în februarie 2017. Violeta Luca a avut un parcurs profesional remarcabil ca manager atât în cadrul Microsoft România cât și în companiile Whirlpool, Flanco, eMag și Metro Cash&Carry România, unde a deținut rolul de membru al Consiliului de Administrație timp de aproape doi ani.
Este absolventă a Academiei de Studii Economice din București, precum și a numeroase cursuri de management. A adunat o experiență de peste 17 ani în domeniile IT și retail. Microsoft a deschis primul birou în România în 1996 și este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața soluțiilor software și cloud globală și locală, având peste 1700 de angajați în București și Timișoara, fiind în același timp și principalul hub de suport tehnologic al regiunii.
Discuții privind vitorul tehnologiei
Microsoft Business Summit 2018 a reunit azi la Teatrul Național din București o serie întreagă de experți și lideri din domeniul de business, care discută pe parcursul acesteoi zile despre transformările și provocările acestui sector prin prisma influenței tehnologiei. Evenimentul are ca focus zona de intersecție dintre tehnologie și business precum și modul în care digitalizarea modelează procesele antreprenoriale și viceversa.
Numitorul comun al subiectelor este transformarea organizațiilor, mai ales provocările și oportunitățile care însoțesc expansiunea digitală accelerată. Foarte interesant, oficialii au abodat de asemenea viitorul educației în epoca digitală, răspunzând la întrebări despre efectele și limitele prescrise în utilizarea tehnologiei în sala de clasă. La panel au participat cadre didactice din sistemele tradiționale și alternative de învățământ. Marco Vigelini, ambasador global al Minecraft, a vorbit despre trenduri precum imprimarea 3D și realitatea augmentată, conjugate cu nevoile de învățare cerute de viitor așa arată la momentul actual. Prezentarea lui Vigelini pune în valoare jocul Minecraft ca metodă de învățare și plasează experiența în centrul cunoașterii.
Günter Verheugen, fost comisar european pentru extindere, a discutat despre inovație și competitivitate în Uniunea Europeană, un domeniu care ar trebui susținut mai mult.