Nexus S, smartphone Google / Samsung confirmat oficial în decembrie 2010, a fost lansat astăzi în oferta Vodafone la prețuri chiar ok. Deocamdată au exclusivitate pentru terminal. Este primul smartphone cu Android 2.3 pe care îl țin în mână și platforma mi se pare ok, chiar dacă este fără alte briz-briz-uri. Eram curios cum se mișcă Gingerbread și prima impresie este pozitivă. Nexus S seamănă cu Galaxy S, dar este mai gros oleacă, deși la hardware nu văd diferențe esențiale. Celebrul “contour display” cu sticlă curbată mă lasă rece. Ca și faptul că rezistă mai bine la amprente.

Nexus S
Nexus S

 Vânzări smartphone

La magazinul Vodafone dintre Leul și Regie, bd. Vasile Milea, circa 30% din vânzările de telefoane mobile sunt terminale smartphone.

Oficialii operatorului speră că pînă la finalul acestui an procentul va fi valabil pentru vânzările totale de terminale în România. Am pus un filmuleț cu hands on. Nexus S nu m-a impresionat foarte tare, dar se mișcă excelent.
Nexus S are ecran Super LCD, cu diagonala de 4 inchi, cu rezoluţie WVGA 480×800 pixeli. Camera foto este de 5 megapixeli şi are memorie internă de 16 GB, procesor Samsung la 1GHz, alături de un procesor grafic integrat.

Nexus S

Nexus S preț

Nexus S are un preț de la 149 de euro cu TVA inclus la abonament Vodafone Complet 2000 ( 36.46 euro pe lună, 152 de lei) și Internet pe Mobil de 1GB (9,67 euro pe lună, adică plus 40,5 lei). Dacă optezi pentru Complet 1500, prețul telefonului ajunge la 179 de euro, cu același pachet de date. Iar cu Complet 800 sau 1000 prețul este de 219 euro. Cu opțiuni de net mai mici, prețul este de 189 – 239 sau 299 euro după abonament.

 

Nexus S
Film (Youtube):