Majoritatea sugestiilor venite de la bloggeri la Summer Camp-ul de anul trecut au fost implementate în Internet Explorer 9, spune Tudor Galos.
Viitorul Internetului sta in experientele grafice puternice, spune el. Nu mai e vorba de text si link-uri.

Tudor Galos, Microsoft
Tudor Galos, Microsoft

Internet Explorer 9

Microsoft a redus la maxim in Internet Explorer 9 meniurile si toolbarurile, pentru ca focusul utilizatorului sa fie pe continutul web. Cautarea a fost mutata in adress bar.
Odată cu Windows 7, Microsoft a mutat procesarea grafica pe placa video, astfel incat procesorul sa fie eliberat de aceste procese si sa mearga totul mai rapid. La Internet Explorer 9, grafica HTML5 este procesata pe GPU, nu pe procesorul computerului.

IE9 are focus special pe securitate – a blocat pina acum 1,5 miliarde de pagini infectate. Blocheaza cookie-urile care urmaresc activitatea utilizatorilor (tracking protection).

Microsoft ro IE9camp
Microsoft ro IE9camp

Internet Explorer 10

Deocamdata este Internet Explorer 10 Platform Preview 2, destinat dezvoltatorilor web. Foloseste si mai mult procesarea grafica din computer si are mai multe resurse HTML5. Am vazut testele iar – acvariul cu pesti si altele asemanatoare, IE este din nou foarte rapid si spre deosebire de Firefox nu s-a blocat.

… actualizez