OnePlus 9 și modelul Pro au fost lansate oficial, împreună cu ceasul smart OnePlus Watch. Știam cam toate detaliile, dar acum avem și prețurile locale pe lângă specificații.



Testele au fost posibile mulțumită celor de la OnePlus România.

Specificații OnePlus 9 PRO

Ecran: 6.7” AMOLED, QHD+, HDR 10+, 120 Hz
Procesor: Snapdragon 888
GPU: Adreno 660
Memorie: 8/12 GB RAM
Stocare: 128/256 GB
Camera: 48+50+8+5 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Baterie: 4.500 mAh + 65W wired & 45W wireless fast charging
OS: Android 11
Tehnologii: WiFi 6, Bluetooth 5.2, USB Type-C, NFC
Preț: de la 4.599 lei

Specificații OnePlus 9

Ecran: 6.55” AMOLED FHD+, 120 Hz, HDR 10+
Procesor: Snapdragon 888
GPU: Adreno 660
Memorie: 8/12 GB RAM
Stocare: 128/256 GB
Camera: 48+50+5 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Baterie: 4.500 mAh + 65W wired & 45W wireless fast charging
OS: Android 11
Tehnologii: WiFi 6, Bluetooth 5.2, USB Type-C, NFC
Preț: de la 3.599 lei

OnePlus rămâne printre cele mai populare branduri în Europa, iar în România sunt în top cinci jucători. Focusul lor este pe flagship, dar au lansat anul trecut și terminale mid-range, iar acum prezintă primul lor ceas inteligent.

OnePlus 8 Pro este în continuare un flagship interesant, a fost primul flagship cu 5G lansat la nivel global. Am fost în mai multe țări cel mai vândut telefon cu tehnologie de ultimă generație.

Nu a existat până acum o divizie OnePlus în România. Asta înseamnă că s-au activat în 2021 și vor să crească prezența și vânzările pe piața locală. Telefoanele sunt prezente acum și la eMAG / Altex sau Orange. Modelul mid-range a setat un record de vânzări în Europa, fiind foarte căutat și s-au epuizat stocurile rapid. În România s-a epuziat într-o lună și jumătate de la lansarea oficială.



Lansarea OnePlus 9 Pro

Primul model prezentat este OnePlus 9 Pro. Brandul și-a propus să lanseze cele mai bune flagship-uri, la cele mai bune prețuri. O cerință constantă de la fanii OP a fost îmbunătățirea tehnologiei camerei foto. Așa că au intrat de anul acesta în colaborarea cu Hasselblad. Este producătorul foto care a oferit camerele NASA cu care au fost făcute fotografii în spațiu. Au devenit și ei interesați de mobile. După o scurtă colaborare cu Motorola pentru un accesoriu extern, avem acum prima cameră de smartphone cu tehnologie Hasselblad.

Colaborarea va fi pe trei ani, iar următoarele modele vor fi din ce în ce mai bune. Nu este doar o etichetă cu numele pusă pe flagship. Hasselblad oferă o niște culori unice și un sitem de reglare specific al camerei. La acest model s-au ocupat doar de software. Anii viitori ar putea urma și un hardware gândit de specialiștii foto.

Au colaborat și cu fotografii profesioniști care sunt ambasadori Hasseblad. De asemenea cu inginerii și echipa de cercetare/dezvoltare de la Hasselblad. Folosesc sistemul de machine learning pentru optimizarea scenelor. Se bazează pe sute de cadre deja analizate.

Camera foto OnePlus 9 Pro

Cea mai mare provocare a fost legată de optică. Hasselblad au camere SLR și acestea vin cu o optică specială. Modul Pro a fost redenumit acum Hasselblad PRO, cu o interfață specială similară camerelor lor. Senzorul a fost calibrat pentru prima dată după standardele Hasselblad.

Au adus în aplicație și un watermark specific. Butonul cameră foto este portocaliu ca la Hasselblad, iar acum au și sunetul specific declanșării.

Sistemul OnePlus 9 Pro este cu patru camere foto. Camera foto ultrawide are un senzor Sony IMX789 personalizat, proiectat împreună cu inginerii japonezi. Este de 50 de megapixeli, nu au precizat exact. Știm că are dimensiunea 1/1.45 inch, fotografii de noapte mai bune, fără blur sau pixelare. Camera ultrawide este cea mai folosită pe telefon după cea principală. Au lucrat la o lentilă denumită Freeform, care nu distorsionează imaginea pe margini. Camera principală are senzor Sony IMX766 de 1/1.5 inch, de 48 de megapixeli, mult mai mare decât cele de pe iPhone 12 Pro Max.
Camera de zoom are 8 megapixeli și include stabilizare optică. Zoom optic de 3.3X și zoom maxim digital de 30x. Sistemul include o cameră monocrom, așa cum aveau Huawei pe seria P atunci când au lansat colaboraea cu Leica.

Noua aplicație include efectul de tilt-shift pentru cameră. Funcția poate fi aplicată pe oricare dintre camerele foto. Pe partea de video, există acum HDR și pe camera principală și pe ultra-wide (DOL-HDR). Filmează 8K la 30 de cadre pe secundă.

Specificații OnePlus 9 Pro

Ecranul este AMOLED cu rezoluție QHD+. Este curbat pe margini, dar este o curbură mai strânsă pentru a evita atingerile accidentale. A fost certificat HDR10+ și are 1300 de niți luminozitate maximă. Rata de refresh 120Hz este smart, datorită tehnologiei LTPO. Gestionează refresh-ul de la 1 Hz când vă uitați la poze, la 120Hz când rulează filme sau jocuri. Consumul este mai redus decât la ecranele AMOLED normale. Rating DisplayMate de A+.

Snapdragon 888 evident, cel mai rapid procesor. Include WiFi 6 și Bluetooth 5.2. Oneplus Coolplay, mută căldura de pe margini pe centrul terminalului. Cinci straturi de grafit și cupru pentru disiparea căldurii. Variante de 128GB și 256GB UFS 3.1, 8 sau 12 GB de RAM.

Bateria este de 4.500 mAh din două celule cu Warp Charge 65W și 50W wireless la OnePlus 9 Pro. Are și reverse wireless charging pentru gadgeturi.

Spatele terminalului este din sticlă mată, ușor rotunjită pe spate. Sunt disponibile trei opțiuni de culoare: Morning Mist, un gri lucios, Pine Green pentru un verde mat și Stellar Black – tot din sticlă mată neagră lucioasă. Rezistă mai bine la amprente.

OnePlus 9 simplu

Împarte mare parte din tehnologii. Are un ecran similar, AMOLED, FHD+, dar plat, cu 120 Hz refresh. Procesor Snapdragon 888, dar și camera Hasselblad. Încărcarea 65W cu fir este și ea prezentă pe modelul simplu. Wireless charging de doar 15W.

Majoritatea funcțiilor camerei foto, dar sunt numai trei senzori. Camera principală, cu un senzor Sony de 48 de megapixeli, ultrawide foarte bun și monocrom. Camera ultrawide este tot cea de 50 de megapixeli. Camera monocromă lucrează cu celelalte pentru a realiza imagini de calitate mai bună.

Rama este din polimer cu fibră de sticlă. Versiunile de culoare sunt Astral Black, Arctic Sky (albastru) și Winter Mist, tot spre gri.

Oxygen OS

Android 11 cu Oxygen OS oferă o experiență de utilizare mai ușoară, mai rapidă. Mod de utilizare cu o singură mână. Ecran Always On la cererea utilizatorilor. Noi teme care se pot personaliza. Modul Dark a fost personalizat în colaborare cu cei de pe forumul OnePlus.
Optimizarea RAM și Virtual RAM – se creează memorie virtuală pe stocare.

oneplus watch

OnePlus Watch

Se extinde experiența oferită de companie pe un ceas inteligent. Fața principală este rotundă cu sticlă curbată. Șasiul este din oțel inoxidabil de tipul celui folosit la bisturiu. Sunt variante pe argintiu și negru. O ediție specială OnePlus Watch Cobalt are un aliaj de cobalt mai rezistent decât cel din oțel. Este un material hipoalergenic.

Ediția specială este cu safir, care rezistă de asemenea mai bine. Display-ul este de 1,39 inch AMOLED. Sunt disponibile peste 50 de fețe, dar se poate personaliza și cu ajutorul unei poze trimise de pe telefon. Cureaua este din cauciuc, dar se pot folosi curele de ceas normal. Există și curele din piele pentru el.

Are toți senzorii clasici. Monitorizează pașii, ritmul cardiac, oxigenarea, somnul. Include GPS și giroscop, senzor magnetic și accelerometru. Rating IP68, poți merge la înot cu el. Funcții smart: răspunzi la apeluri, poți vedea mesaje și notificări.

Autonomia este de două săptămâni conform OnePlus. Dispune de încărcare wireless rapidă. Circa 20 de minute pe încărcător asigură energie pentru o săptămână. Nu este Wear OS, folosesc un alt sistem de operare care sporește autonomia.
Preț: