Școala gratuită de programare Academy+Plus și-a deschis oficial porțile la Bucureşti. Inaugurarea a avut loc în parteneriat cu mediul privat şi vizează formarea, în următoarele 6 – 9 luni, a 140 de specialişti IT, în cadrul unui proces educaţional bazat pe practică şi lucru în echipă.

Este un proiect venit din Franța, susținut de companii precum Orange, BRD – Societe Generale European Business Services, BNP Paribas. În România există un deficit de programatori estimat la aproximativ 50.000 de specialiști. Partea bună a proiectului Academy+Plus este că poate forma specialiști și dacă aceștia nu au anterior experiență sau studii în domeniu. Este o metodă alternativă de reconversie profesionaă și au fost și oameni de peste 50 de ani în acest proiect.

Pe lângă programul de formare a cursanților, Academy+Plus oferă şi training-uri corporate, destinate angajaţilor care stăpânesc deja o tehnologie, dar care îşi propun să înveţe una nouă. În acest sens, Academy+Plus pune la dispoziția angajaților tehnologii și framework-uri precum PHP/Symfony, Python/Django, Ruby/Rails, iOS/Swift, Android/Javascript. Acest format de training, nou pentru piața din România, presupune boot camp-uri intensive, cu o durată de 14 zile, în care este învățată o tehnologie prin intermediul unui proiect practic.

Academy+Plus face parte din rețeaua internațională a École 42 din Paris, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte de formare profesională din lume, cu centre în Paris, Kiev, Chișinău, Johannesburg și Fremont, Silicon Valley. În 2014, Academy+Plus a deschis la Cluj-Napoca o şcoală de programare gratuită, România fiind astfel prima ţară din reţea care a crezut în metoda revoluționară a școlii din Paris. De atunci, dintre 198 de cursanţi formaţi la Cluj în perioada 2014 – 2016, 110 au fost absorbiţi de piaţă şi angajaţi de companii cu profil IT, fie din zona de servicii, fie din zona de produs. Majoritatea cursanţilor din program au vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, cei mai mulţi fiind proaspăt absolvenţi de BAC şi studenţi care vor să îşi crească nivelul de cunoştinţe în zona practică.