După conferința EcomTEAM de ieri, astăzi sunt seminarii dedicate, iar eu am ales să urmăresc prezentarea lui Cesar Aparicio despre SEO. Omul a fondat o agenție de marketing online, Craneo Privilegiado, lucrează cu magazine mari, bănci, ziare, iar acum ține și prezentări.

Cesar Aparicio - SEO

Organic search rămâne cel mai important canal de vânzări pentru magazinele online, 21,5% din clienții unui magazin provin din căutări directe. Cei mai importanți factori de ranking sunt în continuare link-urile, externe și interne, pe care crawlerul Google le analizează. Situația este extrem de complicată – identificarea și eliminarea link-urilor negative, plasarea corect a celor puternice, eliminarea oricărui duplicat și așa mai departe. Probabil fiecare caz este diferit în realitate.

Cesar a explicat despre keywors și exact numărul de repetiții, textul exact pentru link, pentru ca totul să fie cât mai optimizat pentru Google. Repetiția exactă a frazei, care se folosea înainte, nu mai este de actualitate, trebuie să fie un mix echilibrat de combinații cu același sens, Google înțelege astfel sensul general și știe că textul și link-urile nu au fost aranjate special așa 🙂

links ranking seo
Evident, spune că nu trebuie încercată păcălirea algoritmilor Google, chestia care poate returna și penalizări. Se joacă cu cuvintele, folosind dicționare de sinonime tocmai pentru a nu repeta formule, ce spunea mai sus.

Atenție mare la cumpărarea de link-uri, care este interzisă de Google. Este foarte ușor ca motorul de căutare să detecteze link-uri spre un site românesc pe site-urile în engleză, sau în spaniolă, iar acesta poate fi un semnal de penalizare.

Link-urile trebuie să fie pe site-uri cu aceeași limbă, cu aceeași temă generală.

Google este o afacere, iar principala preocupare Google este să câștige mai mulți bani. De-asta urmăresc să descopere orice tentativă de fraudare și manipulare a ranking-ului. Pierd timp și bani dacă un site se încarcă greu, deci îl vor penaliza, pierd timp și bani dacă analizează mult content de slabă calitate, îl duc la coada rezultatelor. Trebuie să gândești ca Google pentru a înțelege cum acționează motorul de căutare.