Siemens marchează anul acesta 110 de prezență în România. Cu această ocazie, am aflat că software-ul Siemens PLM a fost folosit de oamenii de ştiinţă ai NASA pe toată durata procesului de dezvoltare pentru a proiecta digital, simula şi asambla virtual robotul, înainte de a crea prototipul fizic. Acest software este dezvoltat și cu sprijinul unei echipe Siemens din Brașov (plus echipe de specialiști din alte țări).

Siemens Romania NASA (9)

NASA Jet Propulsion Lab a folosit soluția Siemens Product Lifecycle Management (PLM) pentru a verifica situația componentelor Curiosity în condițiile extreme de călătorie prin spațiu și operare pe suprafața planetei Marte, pentru a fi siguri că totul va funcționa corect. Sistemul software a permis proiectarea componentelor, asamblarea lor și testarea lor în mediul virtual înainte ca orice componentă hardware să fi fost realizată. S-au folosit componentele NX CAD /CAM /CAE din Siemens PLM pentru asta.

Robotul Curiosity este considerat de NASA cel mai complex proiect de acest gen realizat pînă acum, iar scopul final a fost re-confirmat: o misiune cu echipaj uman pe planeta roșie.

O echipă de cercetători de la Brașov a lucrat la testarea Curiosity folosind soluțiile Siemens. Compania și-a crescut constant prezența în România, unde are acum atât centre de cercetare/dezvoltare, cât și patru fabrici. Cea mai nouă investiție este la Cluj-Napoca unde au investit 4.5 milioane de euro în deschiderea unui punct de lucru.

Cifra de afaceri Siemens în România la finalul anului 2014 a fost de 138 de milioane de euro, cu un total de 1.700 de angajați.

Dacă firma Siemens a fost înființată în 1847, primul birou din România datează din 1905. Din 1922 au deschis sedii la Timișoara, Cluj-Napoca și Sibiu. Centrala electrică din Timișoara a fost echipată de Siemens în 1930. În 1967 cei de la Siemens livrau primul computer utilizat de Căile Ferate Române. După 1989, compania germană revine oficial în România și își crește constant prezența pe piața locală.

În 2012 am participat la Siemens Amazing Race și am cunoscut o parte dintre industriile în care este implicat acum grupul în România.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!