Prima zi a Social Media Snow Camp (#bizsmscamp) debutează cu o discuție despre publicitate cu Sorin Psatta, care ne povestește despre comunicarea integrată și evoluția agențiilor din domeniu, buzzwords și alte subiecte similare. Despre trecerea la digital, online-ul gratuit și alte mituri din industrie.

Despre publicitate cu Sorin Psatta
Despre publicitate cu Sorin Psatta

Sorin Psatta spune că acum focusul s-a mutat de la comunicare integrată la story (content), indiferent de mediul utilizat. Am ajuns la stadiul de Homo Narrans – omul care povestește. Toate companiile vor să aibă brandul care spune povești.

Acum 20 de ani aveam o mulțime de întrebări și puține răspunsuri, nu exista deloc în piață informație. Acum există un val imens de informație, avem toate răspunsurile din lume, dar nu mai știm întrebările, spune Sorin Psatta. Avem studii complexe, informații despre preferințe… Sorin are sute de GB de ebook-uri despre online și social media – spune că nu ți-ar ajunge toată viața să citești toate informațiile. De asemenea, materiale video și tutoriale video privind industria.

Pe de altă parte, nu se poate să nu comunici – chiar dacă păstrezi tăcerea. Noul business: companiile trebuie să învețe să asculte consumatorul. Natural, foarte puține reușesc. Noi indicatori pentru business – ROMI – return of marketing investment sau ROE – return of engagement.

Prezentarea a fost excelentă cu multe exemple practice și informații interesante. Am urmărit prezentarea fără să mai iau notițe. Nu ratați vreo prezentare a lui Sorin Psatta, dacă aveți ocazia să mergeți…

Chinezu vorbește azi despre colaborarea dintre agenții, companii și bloggeri, despre comunicarea (lipsă) dintre cele trei elemente indispensabile pentru o campanie reușită.

Mulți oameni noi la SMS Camp, mulți care vin pentru prima oară, dar și veterani.

Spre final, Marta ne-a povestit un pic despre decizia ei de a-și face blog în 2013.

Marta Usurelu, Biz

Sponsorii ediției de iarnă a evenimentului Biz sunt Staropramen, Cora, Cosmote, Romtelecom, Danone, UniCredit Țiriac Bank, CocaCola, Samsung, Calif și Caroli.