Am mers la Budapesta înainte de Barcelona pentru că Sony a prezentat ieri în Europa, în fața partenerilor și a presei, produsele lansate la CES 2016, zona de foto, televizoare, dar și alte dispozitive smart. Am văzut noua cameră foto Sony A6300, am văzut noile televizoare HDR 4K, noile boxe și sisteme audio, dar și căști de la Sony.

0002

Sony a devenit un nume în fotografie pentru că a reușit să dezvolte senzorii foto atât de buni încât sunt folosiți și de competitori cu nume mare. Sony a făcut componentele foto proprii, chair și lentile, procesorul de imagine și tehnologiile din spate. De-asta camerele Sony reușesc să aibă rezultate spectaculoase, recunoscute de fotografii profesioniști din toată lumea.

Am văzut ieri, foarte pe fugă, noua cameră Sony A6300, camera mirrorless cu cel mai rapid autofocus, folosind un nou senzor de imagine de 24 de megapixeli. De asemenea, noul model SLT, deși păruse că vor renunța la tehnologie, am văzut A68.

Televizoarele Sony au acum focus pe rezoluția 4K și tehnologia HDR, similară cu high-dynamic range de la foto, dar care oferă pe partea de video imagini de o calitate mai bună, luminozitate, negru și contrast mai bun. Modelele de top sunt tot mai subțiri, iar conceptul de design este să pară la fel ca un tablou pe perete. Plus că au tot mai multe soluții smart ca să nu mai ai fire care să atârne din perete și doar un display subțire, imaginea fiind în centrul atenției. Modelul de top este XD93, sunt diagonale de la 60 la 90 de inch.

Zona de produse audio a fost la fel de interesantă, au prezentat noi produse Hi-Res Audio, de la căști și payere, pînă la un pick-up de ultimă generație. Se pare că lumea redevine foarte interesată de vinil, mai jos o statistică a vânzărilor pe vinil:

0045

De asemenea am notat un sistem audio pentru cei care vor să-și transforme casa în discotecă, iar acum DJ-ul poate să controleze totul doar prin gesturi, nu trebuie să mai apese pe nimic:
0040

Zona de audio rămâne una importantă pentru Sony, fiind lideri pe mai multe categorii de produse. Au dezvoltat tehnologia Hi-Res Audio pe același principiu cu High Definition la video, să ofere o calitate mai bună pentru audiofili. Practic fiecare instrument este redat pe frecvența lui, iar muzica de astăzi are mai frecvențe mai joase de bass comparat cu acum 10-20 de ani.

Video – controlezi muzica fără atingere


Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!