Cei de la Sony au profitat de ultimele momente dinaintea vacanței de vară pentru a lansa în România televizoarele Bravia 4K și modelele Android TV, vorba cuiva din public “pentru cei cărora nu le pasă de preț”. Desigur, prețul modelelor este mult mai mic comparat cu acum doi ani, pentru că piața de televizoare s-a contractat și numărul celor dispuși să cheltuie bani pe televizor s-a redus.

0006

Noua gamă Sony Bravia cuprinde 15 modele 4K cu diagonale la 43 la 85 de inch și 16 modele Full HD, cu diagonale de la 32 la 65 inch. Sunt în total 21 de modele cu Android TV, platforma Google adaptată pentru ecrane mari. Calitatea imaginii este una foarte bună, pentru care Sony sunt acum recunoscuți în zona foto/video. Iar integrarea cu Android TV asigură acces la conținut din Google Play. De asemenea, Sony promite un sunet de calitate mai bună, care să egaleze impresia vizuală. Design-ul este un nou punct forte, modelele noi fiind de admirat.

Dar din păcate, experiența rămâne cea pe care o știți, sistemul se mișcă greu în meniuri, ba chiar și în jocurile special adaptate pentru TV. Telecomanda rămâne o problemă, cea obișnuită include un touchpad, e ciudată. Este un pic mai bine dacă instalezi una din aplicațiile care îți transformă smartphone-ul în telecomandă. Pentru jocuri se pot conecta și controllere ca la Playstation, pe Bluetooth.

A fost simpatic și “cel mai subțire televizor”, 5mm grosime în punctul cel mai îngust, dar care practic a rămas doar cu ecranul, piesele fiind reunite într-o cutie care arăta destul de bizar pe spate. Dar arată cât de mult au evoluat tehnologiile și pînă unde s-a mers cu miniaturizarea componentelor.

Lucian Rădulescu de la Sony România a prezentat detaliile noii game și am văzut o prezentare a lui Alin Popescu legată de utilizarea ecranului 4K pentru a edita și vizualiza imaginile realizate cu camerele compatibile.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!