Sony a lansat azi în România camerele foto mirrorless full frame Alhpa 7 și 7R și cea mai avansată cameră superzoom, RX10. Am urmărit prezentarea, într-o sală super-aglomerată și am auzit de la fotografi și pasionați de video povești despre cât de bune sunt camerele Sony. Lucian Rădulescu de la Sony a reafirmat faptul că Sony are cotă de piață peste 50% la senzori pentru camere foto. La început m-am mirat, dar apoi mi-am amintit că Nikon-ul meu are senzor Sony. Am văzut la final modelul Sony α7R , vârf de gamă pe mirrorless. Designul importă multe elemente de la DSLR, dar camera este clar mai compactă, totuși cu un grip bun. Fotografiile realizate păreau ok, totuși nu le-am văzut pe un monitor.

Sony Alpha α7R
Sony Alpha α7R

Sony Alpha α7R are senzor full-frame, Exmor CMOS de 35mm, 36,4 megapixeli. Noua tehnologie de autofocus inteligent asigură viteză și precizie, spun oficialii Sony, iar utilizatorii avansați pot personaliza experiența cu ajutorul a nouă butoane și a 46 de funcții. Procesorul Bionz X  îmbunătățește detaliile imaginii și reduce zgomotul.

Body-ul este realizat din aliaj de magneziu, rezistent la praf și umezeală, cântărește doar 407 grame. Pasionații de film se pot baza pe senzorul full-frame și procesorul de imagine Bionz X pentru înregistrări video în format Full HD cu zgomot scăzut de imagine, claritate și culori reale chiar și în medii cu iluminare scăzută.

Sony α7R permite conexiunea wireless printr-o singură atingere, prin Wi-Fi și NFC, cu dispozitivele Xperia sau cele Android, compatibile cu NFC.

Sony α7 are tot senzor full-frame, dar cu o rezoluție de 24,3 megapixeli. În rest, cam aceleași detalii tehnice, împreună cu procesorul Bionz X. Dispune de autofocus cu detecția fazei în 117 puncte, iar detecția contrastului se face în 25 de puncte.

Sony Cyber-shot RX10 este o cameră bridge cu zoom mare și senzor Exmor R CMOS de 20,2 megapixeli. Obiectivul este 24-200 mm și diafragma F2.8.

Galerie foto