Primele cinci modele de telefoane Infinix lansate oficial aici au ajuns în România. Sunt terminale midrange sau ieftine, dar aduc un design special și funcții destul de avansate, fiind astfel pentru toți utilizatorii.
Sumarul articolului:
Lansarea Infinix în România
Sunt trei game de produse: Smart, Hot și Note. Cele mai ieftine se numesc Smart și au funcții de bază. Ceva mai bune sunt modelele Hot care combină dotări mai avansate și funcții interesante. Iar modelele de top de la noi sunt Infinix Note.
Infinix este un brand care a fost lansat în 2013 în Africa. Compania face parte din grupul Transsion, producător chinez de telefoane mobile, axat pe modelele ieftine. Grupul deține și branduri precum Tecno și Itel. Din 2019 sunt listați pe bursă (Shanghai Stock Exchange) și se consideră cam al patrulea grup global de telefoane mobile.
Deocamdată aduc pe piața din România cinci modele Infinix, încerc să vi le prezint pe toate, pe rând.
Infinix Note 40 Pro
Infinix Note 40 Pro este un model de smartphone midrange destul de dotat. Cântărește 190 de grame. Are parte de certificare IP53 pentru rezistență la apă și praf.
Ecranul este un display AMOLED de 6.78 inch, rată de reîmprospătare de 120Hz și rezoluție Full HD+. Sub capotă are un procesor Dimensity 7020 (6nm), dispune de 8 GB RAM, 256 GB de stocare și o baterie de 5000 mAh care se încarcă la 45W pe fir.
Telefonul are chiar și alimentare wireless la 20W. Vine cu difuzoare stereo cu tuning JBL, cameră de 108 MP în spate cu OIS + senzor selfie de 32 MP. Aduce un display curbat atractiv, margini înguste, senzor pentru amprente optic.
Dotat și arătos, Infinix Note 40 Pro are un preț de 1.499 lei la lansare.
Infinix Note 40
Modelul fără Pro este un pic sub nivelul liderului. În loc de procesorul de mai sus, aduce un model MediaTek Helio G99 Ultimate. Nu este rău, este cam cel mai bun din seria Helio. Este un SoC ARM midrange lansat în 2022. E fabricat într-un proces FinFET de 6 nm și este echipat cu 2x nuclee ARM Cortex-A76 mari cu până la 2,2 GHz și 6x nuclee Cortex-A55 eficiente. Integrează un ARM Mali-G57 MC2 (două nuclee).
Diferența ar fi doar de generație, nucleele fiind A76 față de A78 la modelul Pro. În rest are aceleași specificații, ecran, baterie. Chiar și încărcare wireless spre deosebire de competiție.
Infinix Note 40 are un preț de 1.199 lei la lansare.
Infinix Hot 40 Pro
Este un model midrange cu ecran de 6.78 inch, dar este IPS LCD. Are rezoluție FHD+ cu 2400×1080 pixeli, pierde și rata de refresh ridicată. Procesorul este MediaTek Helio G99, iar telefonul are 8GB RAM și 256 GB de stocare. Apropo, au mufă de căști, au slot de carduri de memorie și multe alte funcții pierdute de competitori.
Are ca punct de atracție o cameră foto cu senzor de 108 megapixeli.
Infinix Hot 40 Pro are un preț la lansare de 999 lei.
Infinix Hot 40i
Aici varianta mai ieftină se cheamă Infinix Hot 40i. Cam aceeași rețetă, seamănă cu celălalt, dar este mai slăbuț. Ăsta vine cu procesorul mai ieftin și mai slăbuț Unisoc T606. Bineînțeles că pierde și camera foto de top și are un senzor foto principal de 50 de megapixeli.
Prețul Infinix Hot 40i la lansare este 749 lei.
Infinix Smart 8
Cel mai ieftin model din România pentru companie este Infinix Smart 8. Aduce un LCD IPS cu rezoluție HD+ și o rată de reîmprospătare de 90 Hz. Panoul are o decupare cu gaură pentru camera selfie și o suprapunere asemănătoare insulei dinamice de la iPhone.
Utilizează chipset-ul Unisoc T606 alături de 3 GB RAM (+ 3 GB virtuali) și 64 GB de stocare care poate fi extinsă prin slotul pentru card microSD. Spatele găzduiește o cameră principală de 13MP (f/1.8) alături de un ajutor pentru adâncime VGA și bliț LED.
Dispozitivul pornește Android 13 cu Infinix XOS 13 deasupra și are o baterie de 5.000 mAh cu suport de încărcare de 10 W.
Infinix Smart 8 e disponibil în patru culori oficiale: Timber Black, Galaxy White, Crystal Green și Shiny Gold.
Prețul în România este de 449 lei.
Sunt foarte incantat de faptul ca brandul Infinix a aterizat oficial in Romania si ne-a adus primele cinci modele de telefoane. Acestea sunt impartite in trei game – Smart, Hot si Note, si ofera solutii atat midrange, cat si la preturi accesibile pentru toti utilizatorii. In plus, design-ul lor special si functiile avansate sunt cu adevarat impresionante.