Toshiba ne-a invitat zilele trecute în Cehia să asistăm la lansarea oficială în Europa a noii game de televizoare Smart TV. Pentru că interesul pentru 3D rămâne în continuare limitat, iar ecranele cu rezoluție 4K sunt încă foarte scumpe, japonezii prezintă acum televizoarele cu rezoluție Premium 2K, varianta intermediară între FHD și 4K. Evenimentul anual Toshiba Day a avut loc la o fermă turistică din afara Pragăi, Cuibul Berzei. Toshiba a prezentat oficial seria Smart TV Cloud L74. 

Tatsuhiro Nishioka - senior manager Toshiba global marketing
Tatsuhiro Nishioka – senior manager Toshiba global marketing

Toshiba este în prezent numărul  7 mondial pe zona de produse electronice, la 139 de ani de la lansarea companiei. Tatsushiro Nishioka, senior manager Toshiba global marketing, ne-a povestit că firma japoneză produce televizoare de 54 de ani și că în această perioadă a adus nenumărate inovații tehnologice și a lansat produse care au transformat întreaga industrie.

Acum Toshiba vorbește despre divertismentul digital, despre televizorul viitorului, 3D fără ochelari, la care imaginea se formează prin suprapunerea a 9 imagini la rezoluție 4K simultan, totuși, rezultă o imagine 3D la rezoluție 720p. În cursul dezvoltării tehnologiei 3D fără ochelari, inginerii Toshiba au observat că pot realiza ușor televizoare cu ecran 4K. Însă în acest moment nu există foarte mult conținut  iar tehnologia rămâne scumpă. Așa că o soluție viabilă a fost să realizeze un display cu rezoluție mai mică, 2K, dar care este un fel de 4K Ready, cum era înainte HD Ready. Ei spun că diferențele de preț sunt mari și că televizoarele 2K Premium oferă o calitate a imaginii de nivel foarte bun.

Toshiba TV history
Toshiba TV history

Toshiba a prezentat televizorul 4K  din 2011, la CES. Au și acum modele 4K în ofertă, pe piața locală costă cam 35.000 de lei un televizor cu o astfel de rezoluție, diagonală de 84″. Tehnologia Premium 2K va fi folosită pentru televizoare de dimensiuni mai mici, de la 40 la 55 de inch. De altfel diferența de calitate între 2K și 4K apare abia la ecrane foarte mari, cele de peste 50 de inch.

Așa că modelele 2K vor umple golul dintre modelele FHD și cele 4K.

Toshiba oferă pe toată gama de televizare tehnologii video și audio premium. De exemplu CEVO – motor de procesre nou, cu tehnologie  Toshiba, plus un panel nou. Tehnologia este cu 75% mai luminoasă comparat cu seria de televizoare L73. Spectrul de culoare a crescut cu 14%. 2 speaker de 15W și 100 Hz bass. Sound Separation – dialog de zgomote ambientale.
Toată lumea vrea smart TV, dar sa fie ușor de folosit. Pe l;încă smart TV Toshiba aduce Smart TV cloud – servicii de înregistrare. SM TV + – rețele sociale, căutare și recomandări inteligente, Mediaguide Reply. – înregistrează conținut care îți place și poți revedea când ajungi acasă. Modelele de la 24 de inch HD Ready, DVD Combo – entry level. Apoi 1080p, Maximilian Braun.

Am văzut la evenimentul Toshiba Day și o serie de laptopuri și tablete Toshiba, dar despre asta vă voi povesti cu altă ocazie 🙂

Galerie foto

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!