UniCredit Țiriac lansează astăzi noua versiune a aplicației pentru mobil banking, cea originală a fost lansată în 2012. Interfața a fost optimizată, iar accesul la serviciile bancare este mai facil și mai rapid. Include informațiile despre carduri, cu tot cu activități la ATM-urile băncii și plățile online. Generează și codul Mobile Token pentru a înlocui vechiul sistem de autentificare. Sloganul campaniei este „Controlează banca de pe telefonul mobil”.

Utilizatorii aplicației Mobile B@nking își pot plăti acum facturile de oriunde s-ar afla (Vodafone, Orange, Romtelecom, RDS&RCS, GDF Suez, Enel Muntenia). Ei pot să efectueze plăți rapide folosind căutarea interactivă, să solicite produse bancare precum împrumuturi sau carduri de credit și să își constituie singuri depozite la termen. Totodată, clienții pot afla foarte ușor care este cea mai apropiată sucursală a băncii sau care este bancomatul care se află la cea mai mica distanță, prin intermediul hărții cu unitățile băncii și ATM-uri.
Noua versiune a aplicației include și funcțiile care erau deja prezente la varianta din 2012, funcțiile de bază pentru banking: informații sold, istoric cont, istoric tranzacții efectuate cu cardul, plăți în lei, transfer între conturile proprii în lei, schimb valutar, informații utile (ore limită de procesare a operațiunilor, informații despre carduri, despre schimbul valutar, numărul de telefon al Call Center-ului), salvarea șabloanelor de plăți și sincronizarea cu cele deja existente în online banking.
Soluția tehnică este dezvoltată de Asseco (Polonia) pentru grupul UniCredit, este deja implementată în Polonia și Germania. Accesul la aplicație costă 2 lei pe lună.
Securitate
Aplicația este securizată cu un PIN format din opt cifre. De asemenea, dacă utilizatorul uită să se deconecteze, aplicația se închide automat după două minute de inactivitate. Transmiterea informațiilor între UniCredit Țiriac Bank și utilizatori se face criptat utilizând protocolul SSL pe 128 biți.
Aplicația Mobile Token înlocuiește cu succes dispozitivul fizic digipass, folosit pentru a genera coduri de securitate necesare accesului în platforma Online B@nking sau semnării plăților inițiate în aceasta.
În acest moment, aplicația Mobile Token este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, dar va fi la rândul său disponibilă și pentru Java și BlackBerry.
Promovare inedită
Aplicația interactivă creată pentru noua campanie este accesibilă pe www.controlyourbank.ro. Cu ajutorul smartphone-ului, care se transformă într-un fel de joystick, oricine poate controla „evenimentele” petrecute într-o sucursală a UniCredit Țiriac Bank, reconstruită virtual în site-ul campaniei. Mișcările pe ecran determină tot felul de efecte – cutremure, înclinarea sediului și așa mai departe.
Utilizatorul aplicației dirijează după bunul plac reacțiile angajaților din sucursala digitală. E un fel de a comunica mai bine faptul că, de-acum, clientului îi este mai simplu să gestioneze singur operațiunile bancare, oricând și de oriunde, doar cu ajutorul telefonului mobil.
Foarte tare aplicația. Cel puțin eu am văzut pentru prima dată o interacțiune de genul ăsta. Bravo lor.
Cu ajutorul acei aplicatii putem economisi tipm pretios, astfel nu va mai trebui sa stam la coada ca sa ne platim facurile.
Interesanta metoda de promovare, dar deocamdata raman linistit la ING.
Merge si pentru persoane juridice? Versiunea veche nu mergea…
zic ca merita 2 lei pe luna pentru orele pierdute prin oras ca sa platesc facturile
@grasomega
Mai bine le dai un mail. Cu siguranță afli mai repede de la ei și o să-ți ofere și toate detaliile.
O merge aplicația „Mobile Toke” pe telefoane root-ate? Ca jegosii de la BCR s-ua gandit la asta si nu ma lasa sa folosesc eToken-ul lor, nici macar daca le dau in scris ca sunt baiat mare si stiu ce fac.
@Daniel Mitran
Încearcă la ei cu un mail mai degrabă.
Cred ca incerc mai degraba un modul de xposed care sa ascunde accesul root fata de anumite aplicatii :D. Era ceva articol pe XDA legat de asta, mai ramane de testat
Interesanta aplicatia. Sa speram ca n-o sa fie sparta de hackeri si n-o sa creeze probleme utilizatorilor.
Nu putem decat sa speram, e naspa atunci cand hackerii se aduna si se apuca de spart aplicatii bancare, probabil certificate de organizatii de securitate.
Clientilor Unicredit le urez aplciatii nehackuite.