Directorul executiv Vodafone, Vittorio Colao, a prezentat la Nokia World cateva informatii privind serviciile de date si utilizarea acestora, conform studiilor operatorului. Aproximativ 30% dintre utilizatorii de telefoane mobile acceseaza Internetul mobil prin brewser, iar 25% acceseaza jocuri video. Cam 20% din utilizatorii de mobile au email mobil, iar 15% sunt deja pe retele sociale.
Circa 11% dintre utilizatori folosesc harti digitale.

Vittorio Colao a povestit la Nokia World ca a fost in vacanta in Grecia, in august 2010. El a spus ca a observat personal ca serviciile de date au intrat in viata de zi cu zi.
“Oamenii, dimineata, nu mai alearga la chiosc sa cumpere ziare – citesc pe telefonul mobil”, a povestiit el. Oamenii, in vacanta, folosesc telefoanele mobile sa rezerve locuri la masa, sa rezerve masini sau bilete de acces la spectacole. Au aplicatii pentru starea vremii sau GPS si navigatie.

Pentru succesul serviciilor de date, operatorii trebuie sa tina cont de cativa factori, a spus Colao. Intai, calitatea retelei, pentru ca utilizatorii au asteptari mari de la broadband-ul mobil. Apoi trebuie sa fie atenti la pretul serviciilor, pentru ca este un factor de decizie la achizitie. Iar apoi, problema pretului terminalelor. De aceea, viitorul apartine smarphone-ului accesibil.
Este nevoie si de continut pentru terminalele mobile, servicii accesibile pentru utilizator – precum plata aplicatiilor prin factura de telefon, nu doar cu cardul.

Rămâi la zi cu gadgeturile și tehnologia

* trebuie completat
Formatul

Vezi cum arată