Andrea Rossini a anunțat o nouă aplicație din seria Powered by Vodafone și a povestit despre planurile operatorului în cadrul Webstock 2015. Directorul diviziei consumer a vorbit în cadrul sesiunii de deschidere, Game Changers, alături de personaje precum Andrei Roșu sau Erwin Albu. Ca de obicei, toată floarea cea vestită a Internetului .ro a fost prezentă la Webstock.

vodafone webstock 2015 (1)

Dacă vrei să anticipezi cu adevărat viitorul, atunci trebuie să-l construiești tu

a spus oficialul Vodafone, referindu-se la revoluția broadband, investițiile făcute în rețea și viitorul în care totul este digital.

Andrea Rossini a vorbit despre experimentul realizat în week-end-ul cu Internet gratuit, dar și despre planurile de viitor, precum și mutarea spre digital, un fenomen care continuă și se amplifică de la an la an. A vorbit despre biblioteca digitală, despre aplicații, despre planurile Vodafone reunite sub formula Mobile for Good.

Vodafone și-a propus să ofere un smartphone pentru fiecare român, iar acum vrea să ofere servicii 4G disponibile oricui din România și oriunde. De asemenea a reamintit faptul că România este în topul mondial după lărgimile de bandă oferite și după vitezele medii obținute de utilizatorii finali.

vodafone webstock 2015 (2)

Rețeaua Vodafone a fost recent declarată într-un studiu ca fiind a doua din lume după capacitatea oferită, după un operator 4G din Singapore. Andrea Rossini a spus că singurul mod în care puteau demonstra public acest lucru a fost experimentul cu două zile de internet gratuit. El a povestit cum i-a povestit lumea că viteza 4G era de două ori mai mare decât WiFi-ul de acasă și a apreciat că în week-endul cu Internet gratuit a fost ca și cum s-ar fi deschis în România 2 miliarde de cafenele cu WiFi gratuit. Traficul de date a fost atunci cu 215% mai mare decât în week-endul similar din anul anterior și cu 40% mai mult decât într-un week-end similar din acest an.

Oficialul Vodafone a prezentat apoi o nouă aplicație, realizată pentru cei pasionați de fitness și mișcare, care înregistrează pașii, distanțele și calorii consumate, dar mai mult decât atât, permite fanilor să compare aceste cifre cu pașii realizați de Ghiță Ciobanul, în transhumanță, cu oile. Sigur, e un produs distractiv, sunt curios dacă ar putea cineva merge mai mult. Fără legătură cu discuția, vorbitorul anterior, Andrei Roșu – românul care a trecut Canalul Mânecii înnot – a spus că ciobanii la transumanță merg și 50 de kilometri pe jos în fiecare zi.

Andrea Rossini a vorbit apoi despre inițiativele Fundației Vodafone și Mobile for Good. Prima fundație corporativă din România împlinește 17 ani și de la înființarea sa a finanțat 848 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilități și al victimelor calamităților naturale din toată țara. Au investit peste 20 de milioane de euro în proiecte desfășurate cu peste 600 de organizații non-guvernamentale, pentru peste 650.000 de beneficiari. Mobile for Good a beneficiat de investiții de 1,7 milioane de euro.

vodafone webstock 2015 (6)

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!