Vodafone România a lansat astăzi două noi servicii sub umbrela Supernet, rețeaua 4G pe care o prezintă ca fiind mai optimizată și mai sigură decât a competiției. Ravinder Takkar, CEO-ul indian al Vodafone România, a prezentat astăzi VoLTE (voice over LTE) în premieră în România și a anunțat un serviciul nou, Call+, care va fi lansat din 2015.

Ravinder Takkar  - CEO Vodafone Romania
Ravinder Takkar – CEO Vodafone Romania

Vodafone sunt primii care lansează VoLTE, o tehnologie care permite realizarea apelurilor de voce pe 4G. Mai exact, pînă acum chiar dacă aveai 4G la date , telefonul trecea automat pe 3G pentru voce când primeai apel. De-acum totul se trece pe 4G pentru o experiență mai bună. De asemenea, Vodafone testează și Call+, un serviciu care oferă mai multa interacțiune apelurilor de voce. Asa cum videochatul permite transfer de fișiere. Primul apel Call+ a fost făcut de CEO-ul Vodafone cu Simona Halep.

VoLTE folosește rețelele de date 4G pentru a transmite traficul de voce, spre deosebire de rețelele tradiționale celulare, care au canale diferite pentru serviciile de voce și cele de date.

Terminalele compatibile Call+ din portofoliul Vodafone Romania sunt Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 si Huawei Ascent P7. Lista terminalelor compatibile evolueaza in permanenta.

Video


Galerie foto