Vreau să vă povestesc azi, pe scurt – ca la final de an, despre cele câteva fapte bune pe care am încercat să le fac anul ăsta. Cine știe, poate vă conving și pe voi să urmați exemplul… Poate vă dau idei, poate pe viitor vom reuși împreună să facem o mică, mică diferență în societate.

Mulțumiri speciale celor de la TNT Express, care m-au ajutat să trimit cadouri unei familii sărace din județul Giurgiu. Un pat, pentru că dormeau toți cinci (părinții și copiii în același pat). Niște jucării, detergent, săpun. Le mulțumesc pentru că au preluat rapid transportul, l-au livrat în maxim două ore în afara Bucureștiului, a fost totul ok. Nu cred că exista vreo altă companie de curierat care putea să facă asta. Aici ne-au ajutat iar cei de la Asociația Because we care.

(!) Cel mai ieftin smartphone decent la review (!) Apasă play 😉

***

Am fost zilele trecute împreună cu cei de la Telekom Romania la Institutul Oncologic Fundeni, unde au organizat împreună cu Asociația Pavel un spectacol pentru copiii bolnavi de cancer. A venit și Moșul, au adus un pic de bucurie pentru ei. Vestea bună este că unii reușesc să depășească chiar și boala asta groaznică. Iar dispoziția bună ajută mult.

Eu am fost alături de ei la Institutul Oncologic , dar cei de la Telekom România s-au dus și la Spitalul de Pediatrie din Fundeni, la Grigore Alexandrescu, Marie Curie.

 

***

Am susținut anul ăsta Hospice Casa speranței, care se ocupă și de copii și de adulți cu boli incurabile. Campania lor emoțională a fost preluată și pe Pro TV sau TVR, au fost susținuți și online, dar și de bloggeri. Legea sponsorizării și Codul Fiscal permit societăților comerciale să investească în dezvoltarea societății românești, fără niciun cost pentru ele. Acestea pot direcționa pînă la 20% din impozitul pe profit către organizații neguvernamentale – în limita a 0,3% din cifra de afaceri – sumă ce se scade din impozitul pe profit de plată. Mai multe găsiți a ei pe site.

 

***

Am susținut anul acesta campania “Cel mai mare colind”, pentru Fundația Copii în Dificultate, un proiect realizat pentru a susține această organizație. Practic am făcut un clip în care cântam Moș Crăciun cu plete dalbe”, iar pentru fiecare clip ING a donat o pereche de ghete pentru copiii săraci. Am donat și o sumă de bani pentru fundație.

 

***

Am susținut Orange și Youthbank în campania de reciclare a telefoanelor mobile. Una din cele mai mari probleme ale României o constituie poluarea cu substanțe toxice din baterii, telefoane și alte electronice aruncate la groapa de gunoi sau chiar în natură. Substanțele astea poluează și distrug tot în jur. Singura șansă este reciclarea.

 

***

Am susținut utilizarea becurilor ecologice. Pentru că ardem curent electric aiurea, cheltuim o grămadă pentru becurile incandescente, care se ard des – când am putea să facem lucrurile mult mai inteligent. Trebuie să folosim orice soluție pentru a reduce consumul pentru că resursele astea sunt limitate, pînă când se va folosi energie verde peste tot.

 

***

Am susținut și multe alte campanii punctuale și inițiative interesante. Atât din zona CSR, cât și din zona de ecologie, educație.

Mi-au lipsit anul acesta două proiecte, ambele frumoase. Mi-a lipsit Țara lui Andrei, un proiect pe care l-am susținut din 2010 și pe care copiii l-au îndrăgit în fiecare an. De asemenea, mi-a lipsit proiectul la construit cu Fundația Vodafone și Habitat for Humanity. Știu că era în pregătire, apoi nu s-a mai făcut.

Sper să fac și mai multe în 2015 🙂 Timp să am.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!