Am revenit la standul LG de la IFA Berlin pentru a vedea și monitoarele gaming, noua serie UltraGear, care arată angajamentul companiei pentru a furniza soluții pentru pasionații de jocuri. Vedeta prezentării a fost un display de 34 de inch, dar am văzut și alte modele, de 32 de inch și 27 de inch, precum și alte modele de monitoare disponibile la standul LG.


Modelul flagship: LG UltraGear 34GK950G

LG a reușit să adune într-un singur display foarte multe tehnologii de imagine și sunet, care îl recomandă pentru jucătorii profesioniști. Formatul este UltraWide, adică 21:9 pe format cinematografic și este un monitor curbat, care te introduce în atmosfera de joc și te ține conectat acolo. Nu pot să nu menționez calitatea imaginii, rata de refresg rapid, sau contrastul, carateristicile sunt de top. Rezoluția este 3440 x 1440 pixeli, cu unghi de vizualizare de 178 de grade, luminozitate 400 de nits, rată de refresh pînă la 120Hz (overclocked).

Modelul flagshipare un panel Nano IPS care acoperă 98% din spațiul de culoare DCI-P3 și redă de asemenea cu precizie peste 135% din spațiul de culoare sRGB. Cu ajutorul tehnologiei de procesare grafică Nvidia G-SyncTM, monitorul asigură o mișcare fluidă, fără întreruperi sau shuttering. Monitorul este deja câștigătorul premiilor 2018 Red Dot Design și 2018 iF Design Award.

UltraGear 34GK950G facilitează vizualizarea detaliilor de pe partea laterală care ar putea fi ratate în mod normal, în timp ce ramele ultra-subțiri ușurează conectarea mai multor monitoare pentru o experiență și mai imersivă. Jucătorii pot crea propria lor ambianță unică cu Sphere Lighting care se mândrește cu șase setări de culoare pentru a complimenta orice joc sau film.

Alte monitoare UltraGear

Am mai descoperit la stand varianta cu ecran plat, modelul LG UltraGear 32GK850G, cu diagonala de 31.5 inch, rezoluție 2560×1440 pixeli, luminozitate de 350 de nits, contrast 3000:1, rata de refresh pînă la 165Hz. Mi se pare o alegere excelentă pentru cei care nu vor ecranul curbat.

De asemenea, modelul cel mai accesibil din gamă, UltraGear 27GK750G, cu diagonală de 27 de inch, rezoluție Full HD (1980×1080 pieli), rată de refresh incredibilă de 240Hz și timp de răspuns de 1ms. Este un monitor compatibil cu tehnologia AMD Freesync, cu stand ajustabil.

Monitoare UltraWide și UltraFine

LG este recunoscut de mult timp pentru monitoarele sale, mai ales cele care oferă profesioniștilor cea mai bună imagine – LG UltraFine și pentru monitoarele office care oferă tehnologii de îmbunătățire a productivității – LG UltraWide. Am văzut la IFA Berlin 2018 noile modele, le găsiți și în clipul de mai sus.