Am testat Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar, un smartwatch sportiv, bine dotat, cu toate funcțiile de care aveți nevoie. Dar această variantă nu are SIM pentru utilizarea fără telefon. Încărcarea solară este un bonus, dar necesită ca razele să cadă cât mai mult timp perpendicular pe ceas. Cureaua de cauciuc îl face să pară mai ieftin.
Sumarul articolului:
Pro și contra Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar
Avantaje:
- design și materiale mai sportive;
- autonomie foarte bună;
- toate funcțiile de care ai nevoie;
- încărcare solară;
Dezavantaje:
- nu are variantă cu SIM;
- ecranul nu e foarte luminos;
- preț mare;
Detalii tehnice Garmin Fenix 7 Pro
Ecran: 1,3 inch afișaj cu memorie în pixeli (MIP)
Funcții: pași, somn, ritm cardiac, oxigen, activități sportive
Material ecran: Power Sapphire
Material corp: titan
Material cadru: titan
Material brățară: polimer ranforsat
Adâncimea maximă: 10 ATM
Memorie: N/A
Stocare: 32 GB
Dimensiuni: 47 x 47 x 14,5 mm
Greutate: 73g
Baterie: 432 – 528 h
OS: iPhone / Android
Tehnologii: Bluetooth, ANT+, Wi-Fi
Preț:
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Ceasul a ajuns la review prin intermediul Garmin România.
Impresii după testare
Văzusem ceasul Garmin la evenimentul de lansare. Compania are o întreagă varietate de ceasuri, unele sunt 7S, altele 7X, mai mari sau mici. Evident, există și 7 fără Pro, dar și varianta „profesionistă”.
Una dintre cele mai tari funcții de la ceasurile Garmin este autonomia susținută de încărcarea solară. Oricum țin cu mult peste Apple sau Samsung, dar cu încărcarea solară poți atinge 37 de zile de utilizare. Durata de viață a bateriei depinde în mare măsură de dimensiunea ceasului, de setările GPS. Ceasul este destul de măricel, dar oferă toată tehnologia de care ai nevoie. Singurul lucru care lipsește la această serie este conectivitatea celulară, măcar funcție eSIM ar fi fost utilă pentru conectivitatea fără telefon. Dar fără conexiune gestionarea bateriei este mai bună, crește autonomia mai tare.
Modelele din ultima generație includ de-acum o lanternă LED încorporată. Aceasta a fost introdusă anul trecut, limitată pe seria Fenix 7X de 51 mm. Lanterna are intensități variabile, o lumină roșie de siguranță și un mod stroboscopic pentru antrenamentul pe timp de noapte.
Cureaua de cauciuc face ceasul să pară mult mai sportiv decât este. Cu o curea de piele ar fi un accesoriu premium. La fel dacă ar avea brățara metalică. Se vând separat diverse brățări compatibile.
Una din noutățile generației o reprezintă informațiile meteo suprapuse pe hartă. De asemenea, pentru prima dată harta arată formele de relief pe hărțile topografice. Suprapunerea hărților meteo le va face mai ușor pentru pasionații de aer liber să vizualizeze condițiile viitoare, în timp ce umbrirea în relief este menită să facă hărțile mai lizibile dintr-o privire.
Încărcarea se face cu ajutorul unui cablu special. Este enervant, fiind de preferat o variantă cu încărcare wireless normală. Dar se pare că toți producătorii de ceasuri sunt disperați să facă diverse cabluri diferite.
Partea din spate a ceasului are noul monitor optic al ritmului cardiac de a cincea generație, care este mai larg și cu un design vizibil diferit. Garmin spune că este mai fiabil atunci când încheietura mâinii se mișcă sau la unghiuri de atingere ciudate. Acest lucru ar trebui să ajute urmărirea în timpul exercițiilor viguroase sau dificile, inclusiv ridicarea de greutăți sau mersul pe bicicleta. În rest, senzorul este mai receptiv și mai precis, aproape de dispozitivele medicale.
Scorul „la deal” este o măsură a capacității tale de a alerga, de a merge sau de a urca în pante cu înclinație peste 2%. Este divizat în rezistență și forță la deal, care indică în general starea ta de a parcurge distanța sau cât de repede o poți gestiona.
Scorul de anduranță este mai interesant ca o modalitate de a te compara cu ceilalți într-un mod sportiv. Toată activitatea contează pentru acest scor, măsurând durata și intensitatea, permițând competiția indiferent de sportul practicat (de exemplu, le permite fotbaliștilor să concureze cu alergătorii sau schiorii).
La acest nivel de preț, sunt foarte multe opțiuni și nu știu nici eu pe care l-aș alege. Dar aș ține cont de autonomie, luminozitatea ecranului, dar și aspect și de confortul oferit.
Aplicația mobilă
Aplicația Garmin este foarte bună. Ea a fost însă actualizată acum și se numește Connect. De mai multe ori am căutat pe telefon Garmin, rezultând zero aplicații. După care mi-am adus aminte de schimbarea de nume. Dar ca design, informații, meniuri și culori, aplicația Connect arată mai bine și mai coerent decât cea a Huawei, Apple sau Samsung. Și nu are ca Fitbit tot felul de reclame pentru varianta premium.
Concluzii
Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar este o variantă excelentă pentru sport, drumeție și urmărirea activităților fizice. Arată bine, este destul de comod și are toate funcțiile de care aveți nevoie. O bilă albă pentru încărcarea solară care adaugă ore de utilizare. Dar este enervant că se încarcă cu un cablu special care poate fi rătăcit sau uitat. Ecranul low-power este bun pentru autonomie, dar nu este foarte vizibil în soare direct. Iar .
Poze facute cu webcamul?
 
Scuză-mă că nu m-am ridicat la nivelul de calitate cerut de tine. Ai putea să devii un sponsor al blogului pentru a putea stoca pozele la calitate mai înaltă – e doar 50 de euro pe lună.