Am avut ocazia să mă joc cu Google Glass și să testez primul joc dezvoltat nativ pentru ochelarii Google de românii de la AMA. Prima impresie? Wow! Ok glass! Viitorul este deja aici. Tehnologia este prietenoasă și posibilitățile oferite sunt nelimitate, doar imaginația noastră ne limitează acum. Prototipul Google Glass nu a fost extraordinar de finisat și cu toate astea mi s-a părut excelent. Chiar luat ca o simplă demonstrație a posibilităților tehnologiei actuale, a fost fascinant. Jocul dezvoltat de români nu este nemaipomenit, el exista și pe Android, se bazează pe touchpad-ul ochelarilor, nu are grafică extraordinară. Dar demonstrează că se pot face lucruri interesante pe Glass.
P.S. – joi 12-09-2013 am prezentat Google Glass la iLikeIT 😉
P.S. 2 – citiți ce spun colegii de la PlayTech.ro, care au testat ochelarii Google >>>

Google Glass in Romania
Google Glass in Romania

Despre AMA

AMA sau Advanced Mobile Applications este o companie fondată în 2004. Este în același grup cu Ubisoft, Gameloft și alte companii dezvoltatoare de aplicații. Fac jocuri pentru orice platformă – iOS, Android, Windows Phone, Blackberry, dar și Java sau Symbia, Tizen sau chiar Windows 8.
Au biroul la București din 2004, aici fiind practic laboratorul tehnic unde fac programare, testare de aplicații și așa mai departe. Biroul administrativ este la Londra, iar acum au studiouri de dezvoltare în alte țări (Franța, Belgia). Acum au și marketing și vânzări la București.

Au devenit în timp “Top developer Google”, iar acest statut le-a permis să aibă acces la Google Glass. Sunt primii ochelari ajunși în România și în toată Europa sunt 2 sau 3 perechi de ochelari. Sunt primii care au rescris un joc pentru Google Glass.

Jocul se cheamă Escape, este în categoria “puzzle” și presupune să completezi trasee folosind touchpad-ul ochelarilor. Speră să reușească în edițiile viitoare controlul vocal. Găsiți detalii despre joc aici. Este dezvoltat în condițiile în care nu există SDK (kit de dezvoltare) special pentru Google Glass. Și merge foarte bine.

AMA au realizat și o aplicație de tip Augmented Reality pentru Google Glass pentru orașul Rennes, în care poți vedea clădirile din oraș cum arătau în trecut și cum au evoluat în timp. La fel, o demonstrație a capabilităților tehnice.
În acest moment nu există în Google Play o secțiune dedicată Google Glass, dar este posibil să vedem una pe măsură ce vor pregăti lansarea comercială a acestui device.

Dan - Google Glass
Dan & Google Glass

Impresii despre Google Glass

Am urmărit proiectul Glass încă de la lansare și consider că reprezintă într-adevăr o inovație în tehnologie, spre deosebire de accesoriile gen smart watch. Cred că vor avea succes și aplicațiile pentru Glass sunt nelimitate. Poți face cu Augmented Reality aproape orice. GPS-ul pe ochelari este excepțional. Probabil pentru șoferi vor fi un gadget extraordinar.

Mi-a plăcut că recunoaște comenzile rapid și procesează rapid, nu prea ai timp de așteptare. Bine, depinde de conexiune.

Sunt câteva lucruri pe care nu le știam. Au nevoie de conexiunea de date WiFi. Sau de smartphone conectat prin Bluetooth. Fără asta o parte din funcții sunt limitate. Au integrat GPS, dar nu 3G sau 4G pentru date. Îți obosesc ochii – oricât de entuziasmat ai fi de acest gadget, după ce îi scoți simți oboseala 🙂

Bateria ține 4 ore, nu trece ziua, cum spuneam la început. Prețul ar urma să fie 300-500 de dolari, nu exagerat de mare.

Ok Glass !

Galerie foto