Au apărut noi zvonuri despre Google Pixel 2, astfel mi-am adus aminte că am văzut și Pixel la Mobile World Congress 2017. La cât de entuziaste erau review-urile și la cât de entuziasmați erau utilizatorii, mă așteptam să fie super. Când colo, mi s-a părut aproape cel mai dezamăgitor telefon al anului, la concurență cu iPhone 7 Plus. Păi aveam pretenții de la Google și HTC !

google pixel xl

Google Pixel

AM scris despre Google Pixel încă dinainte de lansarea oficială. Tot ieșeau pe surse diverse detalii tehnice, că Google își va redefini stilul, că nu mai vrea Nexus. Că va avea ADN Google și alte povești similare.

De fapt, modelele pe care le-am văzut la Barcelona, atât Google Pixel, cât și XL păreau cumva … neterminate. Nefinisate, cu un plastic urât. Iar interfața de la Android 7 Nougat se bazează de fapt pe poza frumoasă de fundal, dacă nu îți place fotografia, poți să zici că e foarte urâtă. De fapt, sincer, pare de telefon ieftin, de-ăsta din China. Sincer, un smartphone făcut de HTC, cu ADN-ul Google, ar fi trebuit să arate mult mai bine. Înțeleg că procesorul puternic și Android curat reprezintă o combinație mortală, așa nu ai lag și rulează orice mai bine. Dar per-total experiența este săracă.

Camera foto este lăudată pe foarte multe site-uri, inclusiv în testele DXO Mark, considerate independente. De fapt are o lentilă îngustă în care e greu de crezut că intră suficientă lumină, fac pariu că în condiții de lumină slabă vor ieși imagini cu zgomot. Da, partea de soft ajută, dar cât poți să procesezi…

Nu este un review, doar o impresie după un eveniment global, poate eram obosit, poate nu era versiunea finală Google Pixel, poate văzusem alte modele mai bune înainte. Uite, văzusem Xiaomi Mi Mix și OnePlus 3T, care par foarte mișto comparat cu Pixel. Poate. Dar am rămas foarte dezamăgit.

Google Pixel 2

Am apucat să scriu ceva despre Pixel 2, iar acum ies la iveală noi detalii. Se pare că un geniu de la Google s-a gândit că Pixel trebuie să fie și mai aproape de iPhone, așa că vor scoate mufa de căști. Un oficial Google a confirmat că va exista un Pixel 2, iar modelul va fi premium. Mie mi s-a părut doar gros, din material prost și cu o lentilă mică la camera foto.

Sigur, după ce ani de zile Nexus a fost ieftin, dar performant, schimbarea pe “premium” a fost binevenită pentru Google, probabil au făcut profit. Multă lume aștepta un smartphone nou, deja prețurile cotează doar pentru o parte a publicului, cealaltă parte caută modele de 700-800-1000 de euro. Așa că au profitat. Dar nu știu dacă vor putea continua trendul. De fapt, dacă aveți impresii pozitive despre Google Pixel, aș vrea să le aud. De ce ar fi cel mai bun smartphone cu Android? E doar impresia mea că arată urât?

S-a mai zis că Google Pixel 2 ar avea Snapdragon 835, ceea ce este bine, dar pentru a fi competitiv cu modelele de top de la chinezi trebuie să aibă 6GB de RAM sau chiar 8, probabil nu va avea. Va veni cu 4GB de RAM, ca și modelele premium de la alte branduri mari.

Google Pixel 2 va aduce noul Android 8 O… Nu știm care O, ce nume vor alege cu O. La finalul lunii mai am putea vedea preview-ul Android 8, la evenimentul anual Google I/O. Mai povestim atunci.

Galerie foto