Galaxy Note 8.0 este versiunea mai mică a tabletei Note 10.1 lansată anul trecut. Ideea este aceeași de la primul Galaxy Note: un terminal cu dotări peste medie, dar cu aplicații software care reînvie stylus-ul și pune accesul pe creativitate și productivitate. Este probabil cea mai performantă tabletă Android la ora actuală, iar prețul va fi pe măsură. Am pus și video la final.

Samsung Galaxy Note 8.0
Samsung Galaxy Note 8.0

Galaxy Note 8.0

Cum spuneam mai devreme, încep să prindă tabletele mai compacte. Deși inițial 7 inch chiar nu avea șanse în fața unei tablete de 10 inch, acum toată lumea se uită spre modelele 8 inch ca fiind varianta salvatoare: nu sunt atât de mari ca alea de 10, dar nici “mici” ca telefoanele.

Galaxy Note 8 are un ecran excelent, HD – 1280×800, 189 ppi, iar ca interfață și răspuns este cea mai rapidă tabletă. Am încărcat și un video cu ea, să-l vedeți și pun mai jos poza cu testul benchmark. A ieșit pe primul loc și în Quadrant și în Antutu.

Samsung Galaxy Note 8.0 hands on - benchmark
Samsung Galaxy Note 8.0 hands on – benchmark

Nu-mi place că are fix același design ca Galaxy S3, rotunjit aiurea la colțuri. Iarăși se lansează doar pe alb deocamdată, a devenit previzibil. Parcă Note 2, deși e tot alb, arată totuși mai bine.

Procesorul este Quad-Core, probabyl Exynos, dar nu au comunicat asta. Din toate funcțiile noi prezentate peste tot de specialișii Samsung mi-a plăcut tare mult faza cu multi-screen și faptul că ai acea bară cu short-cut-uri pentru aplicații cu care poți schimba rapid pe ce aplicație vrei fără să te mai chinui cu 100 de butoane.

Mi-a plăcut cât de repede se mișca, chiar dacă au fost momente când browserul intern nu mergea atât de repede. Dar Chrome a fost “blazing fast”. Și nu am întâlnit deloc probleme de software sau blocări/sacadări etc. Am văzut niște galerii de poze și niște filme preinstalate, am testat câteva aplicații software și benchmark-urile. Nu mi s-a părut că s-a încins.

Camera foto are senzor de doar 5 megapixeli. Sigur, nu contează camera foto la o tabletă, dar totuși, la un produs care este vârf de gamă, în 2013, pui cameră foto ca la Galaxy S1? Întreb și eu.

Concluzie? Aștept să testez autonomia să-mi dau cu părerea. Și să vedem exact prețul.

Galerie foto

Video

Sper să termine de procesat azi…