Am trecut ieri pe la standul Nokia și am avut ocazia să văd câteva din terminalele noi. Tocmai terminasem de testat Lumia 920 la București, doar că nu am avut timp să scriu acel review. Îl voi termina zilele astea. Acum am văzut și Lumia 820 și 720, 520 și alte versiuni. Chiar și telefoanele Asha și o serie de accesorii audio de la Nokia. Telefoanele sunt ok, arată bine, se mișcă bine. Rămâne de văzut dacă reușesc să impună platforma Microsoft în piață.

Nokia Lumia 720
Nokia Lumia 720

Nokia Lumia 720

Telefonul este bine făcut, mai pătrățos decât 920, telefonul are același display de 4.3 inch de la Lumia 820, dar detaliile tehnice nu mai sunt premium. Nu mai are sunet Dolby Stereo, procesorul este dual-core la 1GHz, nu mai este Krait la 1.5 GHz ca la 820. De asemenea nu mai are 1Ghz de RAm, ci doar 512 MB. Camera foto are tehnologie de imagine Carl Zeiss, dar senzorul este de 6.7 megapixeli, nu de 8. Un procesor grafic Adreno 225 înlocuiește Adreno 320 de la Lumia 820. Să nu pierdem din vedere că este un telefon ieftin: 249 de euro fără subsidii, la liber.

Am pus și un clip video cu el, cu ceva jocuri preinstalate, îl încarc imediat. Din păcate nu mergea netul pe el.

Nokia Lumia 520
Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520

Lumia 520 este cel mai ieftin model Windows Phone disponibil pe piață. Aredisplay de 4 inch, mai mare ca la fostul entry-level, Lumia 620. Este un IPS, chiar dacă are rezoluție de bază (480×800 pixeli). Procesorul este dual-core la 1 GHz și are 512 MB de RAM. Acceleratorul grafic este Adreno 305 și dispune de 8GB pentru stocare și slot de carduri de memorie.
Prețul va fi de 139 de euro fără subsidii sau taxe.

Alte modele Nokia

Nokia a lansat ieri și telefoane mobile. Nokia 105 este terminalul cu cel mai accesibil preţ de până acum – 15 euro fără taxe – şi Nokia 301 un terminal pentru acces la Internet şi email la costuri reduse, dotat cu tehnologie foto.

Am văzut la treabă și modelele Asha, deocamdată nu știu dacă sunt unele noi. Piața începe să fie supra-aglomerată cu modele smartphone de toate prețurile și toate formatele. Sunt curios cum se vor vinde, nu cred că un cumpărător are la modul real timp să analizeze toate aceste detalii tehnice. Sunt unii într-adevăr, dar probabil că achizițiile se vor concentra tot în zonele – preț mic sau high end.

Am văzut niște căști interesante, wireless, făcute de Nokia.

Galerie foto