Anul trecut, tot la Barcelona, comentam că Optimus L7 seamănă prea tare cu S2. Postul a avut o serie întreagă de reacții și e drept că nici telefoane la teste n-am prea avut după. Acum, constat că la MWC 2013 au decis să recidiveze. Deși pe hârtie LG Optimus G Pro părea un hit, la modul practic este identic cu Note 2. Păcat că n-am avut unul să compar față în față.

LG Optimus G Pro
LG Optimus G Pro

Măcar ar fi trebuit să-l lanseze în altă culoare. Sau nu știu, poate că așa vor să facă vânzări mai mari. Pînă și butonul este identic, meniul seamănă… E chiar păcat, pentru o firmă cu prestigiu și care vrea să fie lider pe terminale mobile.

În rest, toate detaliile sunt confirmate și rămâne un smartphone excelent. Foarte mare, cu display-ul de 5 inch, Full HD. Dar este un device extraordinar pentru orice activitate – muncă, divertisment, călătorie.

Toate detaliile sunt aici. Nu-i așa că în poza oficială arată parcă altfel?

LG Optimus G Pro are baterie de 3000 mAh, una din cele mai mari din industrie. Include tehnologie 4G/LTE. Terminalul va veni cu Android 4.2 Jelly Bean și de asemenea are integrați 32GB de memorie. Are procesor quad-core la 1,7 Ghz, Snapdragon S4 Pro și 2GB de RAM.

Se mișcă extraordinar. Din păcate nu au mers benchmark-urile complet, nu era net la ei la stand, așa că nu am rezultatele corecte. Nici nu puteam să pun alt benchmark doar pentru scor, pentru că nu se conecta la Play.

Trebuie iarăși văzut ce autonomie va avea și ce funcții practice utile poți folosi. LG au început să dezvolte și ei o serie de funcții software diferite de restul competitorilor.

La fel, prețul rămâne acum un mister.

Galerie foto