Am testat căștile Huawei Freebuds 5i și mi-au lăsat impresie bună. Vin după seria 4i care a avut mare succes pe piața locală. Exact cum vă scriam, compania chineză s-a reinventat pe zona de accesorii mobile. Fac treabă bună și aici, iar fără restricții prevăd că sunt prin clasamentul vânzărilor.
Pro și contra Huawei Freebuds 5i
Avantaje:
- cel mai bun preț pentru un produs cu tehnologii de top;
- confort sporit la utilizare;
- blocarea zgomotelor și sunet Hi-Res;
- autonomie bună;
- arată mai bine și sunt mai dotate decât Freebuds 4i;
Dezavantaje:
- egalizatorul are opțiuni limitate;
- caști sunt lucioase, iar carcasa mată, o combinație puțin ciudată;
Detalii tehnice Huawei Freebuds 5i
Driver: 10 mm
Rezistența la apă: IP54
Dimensiuni cască: 30x21x24 mm
Dimensiuni cutie: 61x48x48 mm
Greutate cască: 5 g
Greutate cutie: 24 g
Baterie cască: 55 mAh
Baterie cutie: 410 mAh
Tehnologii: ANC, Hi Res, Bluetooth 5.2, USB-C
Preț: 410 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
Căștile stereo FreeBuds 5i oferă acces la sunet de înaltă rezoluție Hi-Res și blocarea zgomotelor. Au trei moduri ANC: Ultra, General și Cozy. Oferă un aspect atractiv, sunt confortabile de purtat și vă asigură de asemenea o durată lungă de viață a bateriei . Se conectează rapid la telefon și nu dau erori.
Anul trecut, FreeBuds 4i s-a dovedit un model bun și foarte popular. Utilizat în special de cei tineri. În 2022, compania vie cu actualizarea 5i. Tehnologiile sunt noi, dar moștenește designul curbat modelelor predecesoare. Carcasa de încărcare minimalistă, are un finisaj asemănător pietrelor. Noua culoare Isle Blue arată excelent și aveți opțiuni clasice, Nebula Black și Ceramic White.
Rămân un dispozitiv foarte ușor, atât căștile luate separat, cât și carcasa de încărcare. În comparație cu modelul anterior din serie au o carcasă de încărcare cu 0,6 mm mai subțire și cu 3 grame mai ușoară. O singură cască cântărește doar 4,9 grame și este mai scurtă decât modelul 4i cu 7 milimetri. Există un buton pe lateral pentru resetarea căștilor și un port USB-C pentru încărcare. Partea din spate a cutiei este plată, permițându-vă să puneți carcasa pe o suprafață plană, fără a se clătina.
Căștile au un finisaj lucios, dar sunt destul de rezistente la amprentele. Au un corp mai scurt, cum spuneam, iar capetele de cauciuc stau bine în urechi. Au încă două dimensiuni incluse în cutia de vânzare. Cablul USB-A la USB-C este prezent în cutia ambalajului.
Mi-a plăcut faptul că stau bine în cutie, totuși fără să fie lipite precum 4i. Conectarea a fost instantă, doar câteva click-uri și am configurat căștile. Pe Android așteaptă o actualizare pentru sunet Hi Res, dar pe iPhone sunt ok. Autonomia este mare, peste așteptări. Cam 7,5 ore pe cască și de vreo patru ori mai mult dacă le reîncărcați în cutie. Trec cu siguranță o zi întreagă fără prize. Apoi puteți folosi bateria externă pentru a le reîncărca. Întreaga baterie de 410 mAh a carcasei și cele două baterii de 55 mAh din căști s-au încărcat de la 0% la 100% în doar 90 de minute. Sunt suficiente 15 minute în carcasă pentru a vă recupera cam patru ore de utilizare a căștilor.
Aplicația este Huawei AI Life. O găsiți și în App Gallery pentru Android, dar și în iTunes pentru iPhone. Nu este obligatorie, decât dacă vreți sunet de maximă calitate. Aplicația Huawei AI Life vă permite să comutați între cele trei opțiuni de suprimare a zgomotului: ANC deschis, închis sau Awareness (mod conștient). Ultimul doar implică cele trei niveluri menționate – Ultra, General și Cozy. Opțiunea Ultra aduce ANC maxim. Blochează tot zgomotul extern și asculți doar ceea ce este în căști. Aplicația oferă, de asemenea, presetări de bază pentru calitatea sunetului – Implicit, Bass Boost și Treble Boost.
Concluzii
Huawei Freebuds 5i reprezintă o actualizare reală față de Freebuds 4i, păstrând prețul atractiv. Oferă funcții avansate privind ANC, sunet de calitate superioară (Hi Res), conectivitate rapidă și comenzi prin gesturi. Durata de viață a bateriei este, de asemenea, impresionantă. Pe scurt, merită încercate.