Huawei P40 și P40 Pro și vedeta Huawei P40 Pro+ au fost prezentate astăzi oficial. Am urmărit evenimentul live pe Youtube și am să comentat un pic privind noile modele. Evident, știm deja ce se întâmplă, dotări tehnice, preț. Nu, telefoanele Huawei nu vin cu servicii Google, dar există noi soluții apărute online pentru instalarea lor.

Lansarea Huawei P40

Oficialii companiei chineze au pornit evenimentul online și au prezentat deja principalele caracteristici ale Huawei P40. Sunt trei modele anul acesta, P40 simplu, P40 Pro care este versiunea medie și Huawei P40 Pro Plus, varianta de top.

Cam toate detaliile oficiale sunt cele anunțate anterior pe surse. Camera foto este exact cum a fost descrisă anterior. Ultra-wide de 40 megapixeli, camera principală de 50 de megapixeli, camera telefoto de 12 megapixeli cu zoom optic 5x și 3D ToF. De asemenea, camera are un senzor pentru temperatura de culoare. Prezintă diverse imagini realizate de fotografi cu aceast telefon, mai ales pe lumină scăzută.

Au introdus o lentilă periscop pemntru un zoom optic mai puternic. Huawei P40 Pro Plus este noua vedetă, cu un zoom optic 10x și 100x digital. Spun că detaliile din imaginea zoom ar fi mai bune decât la alte terminale, în special se compară cu S20 Ultra.

Tehnologia Ai include acum un mod special Golden Snap, care permite realizarea de mai multe cadre și îl alege automat pe cel mai bun dintre ele.
De asemenea, puteți folosi AI pentru a scoate din imagine personaje sau obiecte care încurcă. Știe teoretic să elimine și reflexiile atunci când fotografiați prin sticlă.

Camera selfie este și ea actualizată.

Camera frontală este capabilă să filmeze 4K pentru video-uri selfie. Tehnologia AI aduce și aici capacitatea de a realiza imagini portret de o calitate mai bună.
Senzorii plasați pe partea frontală permit și deblocarea ecranului cu recunoașterea facială. Ecranul rămâne activ dacă te uiți la el, nu se blochează, dar dacă îl pui jos recunoaște și se închide.

Camera este actualizată și pentru video, are funcții noi și tehnologii pentru înregistrarea de clipuri.

Ce știam înainte de lansare

Noile modele au fost dezvăluite cu câteva zile înainte de lansarea oficială. Oricum se știau deja cam toate detaliile. Se confirmă oficial ambele variante, Huawei P40 care va fi mai accesibilă, dar mai slab dotată, dar și Huawei P40 Pro, care ar trebui să fie versiunea mai bună. Deocamdată nu se confirmă varianta Huawei P40 Pro Premium Edition despre care au circulat zvonuri zilele trecute. Dar mai este timp până la lansarea oficială.

Ambele modele vor utiliza procesorul de la Mate 30 Pro, respectiv Kirin 990, vor avea ediție 5G și vor fi vândute și în versiunile 4G. Ecranul P40 este de 6.1 inch, OLED, cu rezoluție FullHD+ și rata de refresh 60Hz. Camera selfie este în ecran, iar pe spate are o cameră de 50 de megapixeli, dar cea ultra-wide este de 16 megapixeli. Camera de zoom optic doar 8 megapixeli, bateria integrată este de 3.800 mAh și suportă încărcare rapidă cu 22.5W.

Huawei P40 Pro are un display OLED de 6.58 inch, cu rata de refresh 90Hz, rezoluție 2640×1200 pixeli, destul de neobișnuită. Camera de selfie este duală în genul celei de pe S10 Plus, într-un oval în ecran. Are 32 de megapixeli și un senzor 3D care va fi folosit și la identificarea facială. Camera foto de pe spate are doi senzori mari. Cel principal are 50 de megapixeli RYYB cu detecție de fază și AI. Al doilea este de 40 de megapixeli, care va fi folosit mai mult la filmări. Modulul de zoom are 12 megapixeli și oferă acces la zoom hibrid de 50X.

Prețul P40 Pro a fost dezvăluit ca fiind de 1000 de euro, deci Huawei P40 va avea un preț mai mic, se spune de 800 de euro. Vedem după eveniment.