Am testat un Huawei Watch Ultimate și am rămas impresionat de el. Este cel mai complet ceas de pe piață, cu mult peste ceea ce oferă Samsung sau Apple la ora actuală. Dar mai au de învățat câteva lucruri de la Garmin. În plus vor avea și o problemă legată de preț, care este foarte mare pentru un gadget din acestă categorie.

Pro și contra Huawei Watch Ultimate

Avantaje:

  • design și materiale super-premium;
  • autonomie foarte bună;
  • senzori de mare precizie;
  • rezistență sporită;
  • curele care se pot schimba/asorta;

Dezavantaje:

  • nu are variantă cu SIM;
  • preț foarte mare;
  • este destul de masiv/greu;

Detalii tehnice Huawei Watch Ultimate

Ecran: 1.5-inch LTPO AMOLED color, 466 x 466 px, 311 PPI
Material ecran: safir
Material corp: zirconiu / liquid metal
Material cadru: ceramic
Material brățară: titan / polimer
Adâncimea maximă: 100 de metri (10 ATM)
Memorie: 32 MB
Stocare: 4 GB
Dimensiuni: 48.5 x 48.5 x 13.0 mm
Greutate: 76 g (fără curea)
Baterie: 530 mAh
OS: Harmony OS
Tehnologii: Bluetooth, încărcare wireless, IP68
Preț: 3.499 / 3.999 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 10 Media: 4]

Oferta la lansare

Ceasul se află acum în perioada de precomandă, cu prețul pornind de la 3.499 lei și va fi disponibil în magazinul online al companiei. În perioada promoțională 3 -12 aprilie, este o ofertă de nerefuzat: Huawei oferă la pachet o pereche de căști FreeBuds Pro 2.

În plus, clienții care se abonează la newsletter-ul Huawei Store primesc automat un voucher care oferă o reducere de 250 lei din prețul noului produs.
Nu în ultimul rând, clienții noului smartwatch primesc dublu puncte de loialitate, ce pot fi transformate în discount-uri viitoare.

Impresii după testare

Am apucat să văd ambele modele de ceas. Există unul cu albastru, Voyage Blue și unul negru, Expedition Black. Primul are o bandă ceramică albastră în jurul ecranului și cureaua din titan. Arată mai premium și costă ceva mai mult. Cel negru mie personal mi-a plăcut mai mult. Arată mai serios și nu pare atât de țipător precum cel albastru. Dar este o chestie de gusturi, mulți colegi au spus că merită doar cel albastru. Ceasul negru are o brățară din polimer, care se asemănă cu cauciucul. Dar este mai prietenos cu pielea și nu te irită. Ceasul negru pare cumva mai ușor, mai plăcut, deși nu este, fiind identic cu cel albastru.

Stau bine pe mână, mi-a plăcut în mod special brățara din titan. Are un mod special de deschidere, vedeți în galeria foto. Eu nu mai suport brățările de plastic și îmi irită pielea. Folosesc una de oțel inoxidabil și cea din titan a fost super-ok. Dar cum spuneam am testat vreo săptămână și ceasul negru, iar polimerul (Hydrogenated Nitrile Rubber) s-a dovedit o variantă bună. Este ușor, stă bine pe mână și nu irită pielea.

Materialul folosit pentru ceas este nou. Un metal lichid bazat pe zirconiu. Este mai rezistent decât oțelul inoxidabil sau aliajul de titaniu folosite anterior. Are o rezistență la coroziune mult mai bună. Spatele ceasului este din ceramică, care stă foarte plăcut pe piele. Nu se încinge și nu cauzează iritații.

Poziția butoanelor a fost schimbată. Pe stânga este un buton în partea de sus, care oferă acces la modul Expediție și poate fi folosit la scufundări. Pe dreapta sunt două butoane, cel de sus are și rotiță de control, iar cel de jos are rolul de asistent pentru a începe exercițiile sau sportul favorit. Poate fi personalizat să aducă funcția dorită de utilizator.

Design-ul fețelor este tot mai bun, am schimbat mai multe, atât cele avansate, cât și unele care seamănă cu benzile de sport. Iarăși depinde de gusturile fiecăruia. Am citit că au optimizat funcțiile pentru scufundare. Sunt acum mai multe moduri diferite, iar datele sunt interpretate în funcție de setări. Rezistă la adâncimi mai mari, până la 100 de metri sau 10 atmosfere.

Modul Expediție este pentru cei care vor să călătorească liber, fără trasee prestabilite. Pentru cei care parcurg distanțe mari și acum pot să aibă o localizare mai precisă și posibilitatea de a reveni pe același traseu dacă s-au rătăcit. WATCH Ultimate este conectat la cinci sisteme majore prin satelit (GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU și QZSS), toate care au performanțe anti-interferențe mai puternice, îmbunătățind efectiv rezistența și stabilitatea semnalelor de poziționare în aer liber.

Evident, monitorizează toate datele personale, puls, nivel de oxigenare, nivel de stress. Face analiza somnului și multe altele. Oferă peste 100 de moduri de antrenament, variind de la modul golf, alpinism, ciclism, înot în apă și multe altele.

Este primul ceas care face o electrocardiogramă (ECG/EKG) e de nivel medical. Vine și cu interpretarea ei realizată de software. Evident, că aveți nevoie de un medic pentru a confirma eventualele probleme. Dar am mai testat ceasuri care promiteau EGK și livrau doar diagramele fără nicio explicație.

Autonomia este foarte bună, 14 zile de utilizare. Eu sunt confortabil cu orice trece de 7 zile și de obicei prefer să încarc ceasul în week-end. Deci mi se pare excelent dacă ține chiar mai mult de atât. Încărcarea este wireless și merge la orice dispozitiv compatibil. Chiar l-am încărcat cu un dispozitiv pentru telefoane, wireless Qi. Dacă folosiți încărcătorul din pachet, promisiunea este că va fi full în 60 de minute.

Prețul este măricel pentru un smartwatch, 3.499 lei varianta neagră și 3.999 lei varianta albastră. Dar sunt departe de prețurile cerute de alți mari competitori din industria ceasurilor. Cred că materialele folosite și funcțiile speciale, ca și autonomia mare justifică acest preț.

Concluzii

Huawei Watch Ultimate este o încercare de a satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi. Ceasul este realizat din cele mai bune materiale posibile, chiar și la nivel de curea. Senzorii sunt buni și preciși, fețele sunt bine desenate și autonomia este peste medie. Dar ceasul nu are o variantă cu conectivitate celulară, care ar fi adus un mare bonus. Așa rămâne doar un accesoriu pentru telefon. Iar în acest fel, prețul cerut pare foarte mare. Vedeți și oferta de lansare mai sus!

Galerie foto