Idei de cadouri pentru cei care s-au lungit cu munca și acum caută tot felul de soluții last-minute care să rezolve problema cadourilor de Crăciun. Am văzut tot mai multe gadgeturi interesante și zic să vă recomand și câteva magazine care sigur sunt ok.

O parte din link-uri sunt de afiliere, dar nu toate, o parte sunt fără nimic. Apropo, nu pierdeți absolut nimic dacă folosiți link-urile cu Profitshare. Mulțumesc!

idei de cadouri

Idei de cadouri inedite

Vă dau câteva idei de cadouri inedite, am descoperit recent magazinul online Kadoris, de unde vă puteți inspira în alegerea celor mai bune cadouri. Toată lumea s-a plictisit de cadourile clasice, așa că dacă aveți în listă persoane speciale, este timpul să le faceți un cadou cu adevărat special.

Mi-a plăcut site-ul lor pentru că vă permite să alegeți de exemplu cadouri speciale după o serie de criterii, după tematica evenimentului, după persoana căreia îi este dedicat, după ocazia sau evenimentul care vă aduce împreună sau după tipul de material din care este realizat cadoul. Au cadouri din lemn, din piatră, din metal, din materiale textile sau din sticlă. Am apreciat faptul că sunt cadouri ieftine, nu aveți nevoie de un buget foarte mare și le puteți face cadouri tuturor celor dragi.

Magazine online de cadouri

De fiecare dată când vine vorba de e-commerce, eu recomand întâi eMag. Odată că au toate produsele de care ai nevoie și cu Marketplace au eliminat inclusiv nevoia de a merge la supermarket. Doi pentru că poți oricând returna ceva fără nicio bătaie de cap și trei pentru că găsești deseori reduceri și oferte bune, dacă te uiți cu atenție.

Dacă vreți un exemplu de magazin online care concurează eMag și se mișcă foarte bine, deocamdată singurul este EvoMag.  Îmi place că s-au extins foarte mult, au crescut față de anii anteriori și sunt foarte ok. Produsele foarte bune, game variate, prețuri bune.

Recomand apoi e-day.ro, un magazin care are gadgeturi și accesorii excelete, la prețuri bune, oameni foarte ok, în mod sigur veți fi mulțumiți de alegerea făcută.

Dacă vreți accesorii pentru smartphone, tablete, sau suporturi pentru mașină, baterii externe sau carduri de memorie, cea mai bună alegere este MobileDirect.ro. Au produse foarte bune, au prețuri excelente și se mișcă repede, nu ai probleme cu ei.

Pentru fanii gadgeturilor mai sunt două destinații care cred cu că merită testate: FunGadgets.ro, pentru tot felul de accesorii și jocuri smart, aparate de masaj și alte chestii interesante. De asemenea, Gadgetway.ro pentru ceasuri smart, brățări de fitness și altele asemenea.

Dacă vreți să vă luați cadouri de Crăciu haine, încălțări, chestii de fashion, cred că prima destinație este Fashion Days.

Bine, bine, magazine știm cu toții, dar ce cadouri să luăm? Înainte de orice, luați oamenilor cadouri care să le fie utile, nu doar să fie.

 

Idei de cadouri last minute

  • cred că anul ăsta, locul întâi va fi Sphero BB-8, robotul din noul episod Star Wars, care este la preț foarte bun acum la eMAG. Eu am văzut robotul în toamnă la IFA Berlin, nu este tocmai scump, dar nici foarte ieftin. Oricum, după cum spuneam, este cadoul anului datorită lansării noului episod Star Wars. Apropo, orice produs Star Wars este acum un super-cadou!
  • apoi, cred că orice robot este un cadou perfect. Sunt exemple diverse dacă intrați aici, de la chestii mici cu puține funcți, pînă la roboți cu adevărat smart. Știu că mie mi-ar place așa ceva, dar modelul pe care îl urmăresc nu a ajuns încă în România.
  • pe locul al doilea în perioada asta cred că sunt ceasurile smart și cred că Vector Watch va fi un cadou bun de Sărbători – un produs românesc și cu ofertă bună. Alte modele de ceasuri smart și accesorii găsiți pe GadgetWay.
  • pe locul trei, cum ar veni, aș pune gadgeturile gen mini-drone, deși ele ar intra cumva tot la roboți, dar nu sunt văzut așa. Au un factor wow, sunt utile, nu au prețuri foarte mari și sun o surpriză plăcută. Vreți una și mai ieftină? Da, există.
  • apoi aș pune în lista asta alte dispozitive smart. Uite, am primit recent un bec smart, controlat din aplicație, care își schimbă culoarea și îl poți da mai tare sau mai încet. Mi se pare că ăsta e viitorul pentru acasă. Pe lângă prize smart, becuri smart, sisteme controlabile online. Cred că orice produs din zona asta te ajută să reduci consumul de energie, să scapi de teama că ai uitat mașina de călcat în priză și așa mai departe.
  • aș mai recomanda pentru cei mici (și pentru tătici, evident) niște jucării smart pe care le găsiți la Fungadgets, precum celebrele rolle-coaster sau jucăriile educative care dezvoltă relația părinte-copil și îl ajută pe cel mic să acumuleze informații noi și utile. Asta dacă nu cedați nervos și îi dați celui mic un exemplu negativ…
  • nu în ultimul rând vă recomand să luați console de jocuri, jocuri video și accesorii de gaming. Un efect de “wooow” garantat și de asemenea dacă luați chestii inteligente s-ar putea să vă ajute pe toți din familie. De exemplu Xbox cu Kinect și jocurile de atletism și sport chiar au fost foarte funny și utile. Am auzit că la Altex ar fi niște oferte pe zona asta.

Categorii de produse

Smartwatch. Se pare că anul acesta toată lumea este atrasă sau interesată de smartwatch. Chiar dacă rămâne un accesoriu inutil și încă nu prea există modele de top – ceasul Apple nu e încă disponibil – se pare că se vând. Eu vă recomand, mai ales pentru bărbați, ceasul Motorola Moto 360. Este mai scump, dar este un smartwatch reușit, arată excelent, se încarcă wireless și are funcții interesante.

Am lăudat și Galaxy Gear Fit, rămâne unul dintre cele mai interesante concepte. Are niște limitări , dar arată bine și este util per-total. Am auzit de la cineva care a testat că este faină și banda făcută de Microsoft. Totuși, nu știu dacă o găsiți pe undeva la cumpărare.

La capitolul accesorii de fitness ar putea intra și banda Jawbone Up24, care este interesantă pentru cei pasionați de sport sau care sunt interesați de “calitatea vieții”. Urmărește activitățile de peste zi, pașii consumați, caloriile arse și analizează și calitatea vieții. Din păcate nu are și un ceas, chestie care ar fi făcut-o mai utilă și poate mai atractivă.
Drone

În mod sigur, dacă sunteți în căutarea unui cadou pentru bărbați, nu puteți greși cu drona. Există și mini-drone, drone care zboară sau drone care merg, precum cele de la Parrot. Distracția este garantată, dar fiți atenți la autonomie și la capacitatea de stocare internă, pentru că unele modele pot fi frustrante și dezamăgesc utilizatorul. Găsiți aici câteva modele.

Sau poate vreți un tanc de-ăsta, un elicopter… Ori, și mai bine, o mini-dronă pentru interior …
Alte gadgeturi. Foarte mulți oameni au lăudat E-Boda Avatar. Există desigur și mulți critici, mai ales cei care au citit despre Cardboard, un proiect Google care îți permite să faci ceva similar din carton. Doar că nu ai aceeași experiență. Pentru distracție poți folosi E-Boda Avatar și poți juca jocurile în realitate 3D, poți vedea filme 3D și multe altele.

De asemenea, pentru orice gadget, veți avea nevoie de acumulatori externi, așa că puteți lua pe post de cadou orice baterie externă.

 

Atenție la curier

Dacă vreți să vă ajungă cadourile la timp, atenție mare la curier. Din experiența mea personală, cel mai bine livrează Fan Courier și TNT.

Bila neagră pentru Urgent Curier : mi-au trimis SMS că livrează produsul pe 15 decembrie, au venit astăzi după insistențe și apeluri. Cei de la DPD au trimis mesaj că vin astăzi, pînă acum nu a ajuns nimeni, poate luni au ajuns, chiar daca la ora 7 seara… Am auzit și de cazuri cu întârzieri mult mai mari.

Asta deși produsele au fost preluate de la magazinele online…

Baftă la vânat cadouri last minute 🙂