La standul Intel de la IFA Berlin am văzut și o tehnologie demo, care permite încărcarea wireless pentru smartphone-uri, fără să pui telefonul direct pe dispozitivul de inducție, ca la Ikea sau Samsung. Dispozitivul Intel este plasat sub masă și pui telefonul direct pe masă, oriunde deasupra. 

 

0002

Demonstrația era făcută cu un iPhone, iar masa, da, trebuie să fie acoperită cu stratul repectiv în cazul ăsta luminat cu niște leduri albastre atunci când încărca. Înainte să pui telefonul pe suport era stins:

0001

Intel a numit strategia asta “biroul fără cabluri”, iar ei promit că în 2016 vom încărca și tabletele și laptopurile direct pe masă, fără alte accesorii. Evident, vor fi modele noi, dotate cu tehnologia asta 🙂
Dar poate se vor adapta soluțiile și la sisteme mai vechi, cum se face și la telefoanele fără încărcare wireless. Cu adaptoare, huse, carcase.

Am făcut și un clip cu dispozitivul de încărcare wireless Intel. Nu e tocmai bine, dar vă prindeți voi. Dacă sunt întrebări, aici mă găsiți 🙂

Cum spuneam și în cazul telefoanelor, ideea este foarte bună, doar că limitările sunt deocamdată enervante. De exemplu la Samsung sau Ikea trebuie să poziționezi telefonul perfect pe suport ca să înceapă încărcarea. De-asta soluția Intel pare mult mai bine gândită. Dar cu siguranță n-are cum să iasă foarte ieftină. Să vedem când vor lansa comercial aceste soluții…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!