Am testat un întrerupător inteligent Tenda Beli SS3. Este aproape identic cu întrerupătorul normal, doar că vine la pachet cu opțiunea de control din aplicația mobilă, inclusiv comenzi vocale.

Tenda Beli SS3

Specificații Tenda Beli SS3

Protocol: IEEE 802.11b/g/n
Rețea WiFi: 2.4GHz
Control AI: Amazon Alexa & Google Assistant
Temperatura de operare: -10℃ +45℃
Dimensiuni: 114x70x45mm
Voltaj: 200-240V, 50 Hz
Putere de operare: 15A
Preț: 150 de lei

Impresii după testare

Tenda au devenit cunoscuți pentru routerele lor rapide și ieftine. Oferă însă acum și o gamă foarte largă de gadgeturi inteligente. Acestea se conectează la rețeaua wireless și sunt controlate prin aplicația specială Tenda. Am testat până acum prizele inteligente gen Beli SP6, dar acum vine rândul unui alt gadget: întrerupătorul inteligent.

Este un întrerupător simplu, care poate fi montat în camerele unde este o singură lumină în tavan. În general dormitoare, bucătării sau baie. Nu este vreo filosofie, se montează la fel ca orice alt întrerupător și se conectează firele exact la fel. Include și șurubelniță dacă sunteți familie modernă și nu aveți scule pe-acasă.

După ce este instalat și aprindeți curentul, întrerupătorul poate fi găsit cu aplicația Tenda și controlat din telefon. Tenda Beli este disponibilă în Google Play sau Apple AppStore. Fiind compatibil din fabrică cu Amazon Alexa sau Google Assistant, întrerupătorul Tenda Beli SS3 poate primui și comenzi vocale. Puteți stinge lumina stând comod pe pat.

Puteți programa pornirea și oprirea astfel încât lumina să se aprindă. și să se stingă în mod automat. Aplicația Beli permite funcționarea ca timer. Puteți seta durata la care să se oprească lumina după ce ați citit, înainte de culcare. Cu un aspect minimalist și modern, SS3 se încadrează perfect în stilul oricărei camere.

Mai multe informații sunt pe site-ul lor.

Cred că ar fi o idee interesantă să ai acasă numai prize și întrerupătoare inteligente. Le vezi instant în aplicație, le poți închide când nu trebuie să fie active. Reduci astfel consumul electric și riscul unei supratensiuni. Probabil pe viitor vom vedea tot mai multe locuințe dotate cu astfel de sisteme inteligente.

Galerie foto