iPhone 5 mi-a venit la teste prima oară de la Cosmote. A venit cam la spartul târgului, dar în timp pentru sezonul de Sărbători. Mi-am făcut o idee și pot să le fac recomandări celor (încă) nehotărâți. Acesta nu este un review, e doar un articol legat de primele impresii, noi descoperiri legate de terminalul Apple și am să vă prezint și niște accesorii pentru iPhone 5 de la MobileDirect. Telefonul Apple rămâne un gadget extraordinar, bine lucrat, totul arată premium, se mișcă excelent. Aștept versiunea cu display de 5 inchi pentru a reveni la iPhone 🙂

iphone 5 - impresii
iphone 5 – impresii

iPhone 5

Pentru orice fan Apple, iPhone 5 este gadgetul suprem. Împlinirea tuturor așteptărilor. Cel mai nou telefon are toată tehnologia și toate serviciile pe care un fan Apple le visează toată noaptea. Și-ar vinde mașina să aibă cel mai nou iPhone, chiar dacă ar merge cu bicicleta, pe zăpadă, la servici. Ăsta e fanul Apple și trebuie să ne obișnuim că așa va fi. Cel puțin atâta timp cât Apple își va păstra factorul cool. Pentru geeks, terminalele cu Android vor rămâne pe primul loc. Iar pentru cei curioși să descopere ceva nou, recomand Windows Phone 8.

Ecranul este excelent, nu mai reiau aici detalii tehnice, doar îmi spun părerea. Chiar dacă e de doar 4 inchi, are tehnologia de culoare aproape de ne-egalat. Sunt puține display-uri mai luminoase și care să redea culorile mai bine. Doar ceva Xperia, un HTC, Nexus. Dar repet, pentru mine, 4 inchi e micuț, mă chiorăsc la el, îl scap din mână. Am avut 4,8 inchi și 5,3 inchi – nu mi se mai par deloc mari. Acum folosesc un terminal cu display de 4,3 inchi. IPhone e micuț 🙂

Camera foto e imbatabilă și nu cred că are rival. Doar că este cam aceeași de pe 4S. N-au avut timp să facă ceva deosebit la camera foto, cu excepția erorii mov despre care discută toată lumea.

Ce să vă mai zic? Îmi place telefonul, e un super-gadget. Merită banii? Dacă ești fan Apple, dacă vrei să îl iei pentru fan Apple, atunci merită 100% investiția. Astăzi e la eMAG doar 3.299,99 lei. Probabil se scumpește, așa că îl puteți comanda.

Transfer de contacte

Pentru prima oară am transferat contactele de pe Gmail pe iPhone fără bătăi de cap. Procedura este relativ simplă și foarte rapidă comparat cu alte peripeții de pînă acum. Se cheamă CardDAV Sync, e opțiune pentru cei care au contactele în Gmail. Pentru că schimb 1 sau 2 telefoane pe săptămână, m-am decis să las contactele într-un singur loc și să le accesez doar după ce activez terminalele. Transferul prin CardDAV pe iPhone 5 a fost ultrarapid.

Accesezi meniul Settings, de-acolo mergi la Mail, Contacts și Calendars, bagi Add Account, dar nu mergi direct la Gmail. Alegi de-acolo Other (altele) și din listă selectezi Add CardDAV Account. Aici îți cere detalii:
– Server: “google.com”
– User Name: adresata@gmail.com
– Password: parola ta de gmail
– Description: ce descriere vrei

În câteva minute ai toate contactele pe telefon.

Accesorii pentru iPhone 5

Deja sunt foarte multe accesorii pentru iPhone 5. Am și un adaptor pentru vechile accesorii (cablu 30 pini > Lightning) și cred că o să folosesc și dock-ul pentru birou, mi se pare foarte mișto. Am și o mulțime de huse noi, vedeți pozele mai jos. Vedem pe parcurs ce și cum mai folosesc. E destul de interesant noul conector, atât de mic. Mă mir că nu aduc Magsafe și pentru telefoane sau accesoriile mobile. Pentru iPhone ai de asemenea neapărată nevoie de husă. Este un gadget prea finuț să-l strici în buzunar. Am ales o husă de tip sandviș, să-l acopere complet.

Galerie foto

Video