Am testat Microtech CoreBook CB15SH3A, un laptop de bază de 15.6 inch cu procesor AMD. Este un produs realizat în UE și beneficiază de tehnologie suficientă pentru educație și activități de birou. Are un preț accesibil, fiind destinat celor care nu dispun de un buget mai mare.

Pro și contra Microtech CoreBook CB15SH3A 15.6″

Avantaje:

  • se poate face upgrade la memorii și stocare;
  • are opțiuni decente de conectare;
  • ecranul FullHD este ok;
  • ;

Dezavantaje:

  • lipsesc mufa de LAN, USB Type-C sau HDMI clasic;
  • permite operațiuni Office de bază, fără aplicații prea complexe;

Detalii tehnice Microtech CoreBook 15.6″

Ecran: 15.6″ IPS Full HD
Procesor: AMD Ryzen 3 – 3200U
GPU: Radeon Vega 3 Graphics
Memorie: 8 GB RAM / up to 32 GB
Stocare: 256 GB SSD/ up to 2TB
Dimensiuni: 23,3x 35,9 x 1,8 cm
Greutate: 1.9 kg
Baterie: 5.000 mAh, 7.6 V
OS: Microsoft Windows 11 / suportă Ubuntu 20.04, Chrome OS sau Liber OS
Tehnologii: Wi-Fi, Bluetooth, mini HDMI, USB 3.0, Audio Out/Microfon, Micro SD, cameră web 2 megapixeli
Preț:

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 4]

Cine este Microtech

Microtech este o companie italiană care imaginează inovații tehnologice care facilitează viața digitală. Vor să pună tehnologia în slujba oamenilor și să realizeze instrumente accesibile care vă pot conecta cu ușurință cu prietenii, familia și colegii oriunde, cu simplitate și în orice moment. Ca toți italienii pun accent pe design și utilitate, au o echipă de ingineri și suport tehnic asigurat.

Compania colaborează cu furnizorii de tehnologie precum Intel, AMD, UniSoc, Mediatek sau Qualcomm. Au și produse de tip desktop, dar și laptopuri, tablete, dispozitive 2-în-1 sau MiniPC.

Impresii după testare

Am mai testat dispozitive entry-level, deci știam practic la ce să mă aștept cu acest laptop. Însă spre deosebire de alte produse are un ambalaj ok, precum și o serie de inovații interesante. Încărcătorul este realizat astfel încât să puteți conecta mai multe tipuri de priză, europeană, UK, americană sau asiatică. Camera web nu este plasată normal, deasupra ecranului, ci cumva la baza display-ului, o poziție pe care n-am mai văzut-o la altcineva. Au marcat propriul logo pe tasta Windows, dar te poate duce în eroare, pentru că seamănă cu simbolul Wi-Fi. Pentru rețea însă se folosește combinația FN+F5.

Tastatura este standard, cu butoane mari, bine conturate și cu o cursă plăcută. Dispune de numpad complet. Este confortabilă de utilizat la scris. Mi-a plăcut faptul că are un Touchpad mare, iarăși, accentul fiind pe comoditate. Ecranul este de bună calitate, FullHD, nu au renunțat la calitate. Laptopul este argintiu (Space Gray) cu un design simplu, clasic. Are o greutate de 1,9 kg și dimensiuni destul de standard. Materialul folosit este polimer cu rezistență la impact și duritate în timp. Arată bine și este suficient de ușor pentru a fi transportat. Iar alimentatorul este și el ușor.

Dotările hardware sunt de bază, nu vă așteptați la cine știe ce. Are un ecran cu panou LCD IPS, diagonala de 15,6 inch, rezoluție 1920×1080 pixeli și unghiuri largi de vizualizare de 178°. Formatul e 16:9, luminozitatea e ridicată, culorile arată ok, iar contrastul e bun. Procesorul este AMD Ryzen 3 – 3200U, un SoC dual-core conceput pentru laptopuri care a fost anunțat în ianuarie 2019. Are două nuclee Zen cu suport pentru tehnologia SMT de dublare a firelor, tactate la 2,6 GHz – 3,5 GHz. Radeon RX Vega 3 iGPU încorporat are 3 CU-uri (192 de shadere unificate), tactate până la 1.200 MHz. TDP-ul implicit este de 15 W, ceea ce face ca Ryzen să fie potrivit pentru laptopurile subțiri de gamă medie.

În comparație cu procesoarele Ryzen 3000 mai rapide, 3200U nu folosește noua microarhitectură Zen+ și este încă fabricat în 14nm. În comparație cu vechiul Ryzen 3 2200U, 3200U oferă, prin urmare, o viteză de ceas cu 100 MHz mai mare. Ryzen 3 este compatibil cu RAM DDR4-2400 cu un singur canal sau cu două canale. Este comparabil cu Intel Core i3-8130U. Modelul testat a venit cu 8GB de RAM și un SSD de 256GB. Se pot pune la nevoie 32GB de memorie RAM, iar stocarea poate găzdui două SSD-uri de 1TB fiecare.

Opțiunile de conectare sunt bune și puteți extinde sistemul cu vreun dock. Doar că este păcat că nu are USB Type-C. Are porturi USB 3.0 și un miniHDMI, precum și mufă de căști sau cititorul de carduri de memorie microSD. Bateria Li-Po de 5.000 mAh se încarcă de la 0 la 100% în circa 2 ore, cu încărcătorul de 19V și are o autonomie între 6 și 8 ore în funcție de modul de utilizare, luminozitatea ecranului și profilul de putere selectat.

A venit cu Windows 11 preinstalat. Văd că pe site-ul lor există opțiunea comandării cu alte sisteme de operare, precum Ubuntu sau Liber OS al lor. Merge chiar și cu Chrome OS al Google, deci un dispozitiv pentru educație destul de accesibil.

Concluzii

Microtech CoreBook CB15SH3A este un laptop accesibil, de bază. Este destinat elevilor, studenților sau poate celor mai în vârstă, care nu apreciază ecranele tactile și alte gadgeturi. Cei care vor un dispozitiv de încredere, care funcționează ok, dar care nu costă foarte mult. Are un design clasic, opțiuni bune de conectivitate și arată destul de bine. Este dotat decent și îți faci treaba cu el.

Galerie foto