Am testat Acer ConceptD 3 CN315-71-71WD, un laptop puternic de tipul birou mobil, dedicat creativilor care călătoresc des. Nu este un dispozitiv de gaming, ci unul pentru cei care creează grafică 3D, animații, video și alte tipuri de conținut.
Pro și contra Acer ConceptD 3
Avtantaje:
- ecran de foarte bună calitate;
- hardware puternic;
- solid și rezistent;
- tastatură completă;
- conectivitate multiplă;
Dezavantaje:
- nu este tocmai ultraportabil;
- autonomie redusă;
Specificații Acer ConceptD 3
Display: 15.6 inch IPS, Full HD, DCI-P3, validat Pantone, delta E<2
Procesor: Core i7-9750H, 2.6 GHz – 4.5 GHz
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: SSD 256 GB + HDD de 1 TB
Conectivitate: WiFiax, BT 5.0, 2xUSB 3.1, 1xUSB 3.1 C, 1xUSB 2.0, RJ-45 Ethernet, HDMI, 3.5mm jack
Baterie: 4 celule
OS: Windows 10 Home
Greutate: 2.35 kg
Dimensiuni: 23.4 x 254.5 x 363.4 mm
Preț: de la 1.200 de euro
Mai multe informații puteți găsi pe site-ul Acer.
Review Acer ConceptD 3
N-am mai testat de ceva vreme laptopuri pentru birou, ci mai mult unele de gaming și unele ultra-portabile, așa că acest review a venit la fix. Da, este un laptop puternic, bine dotat, care vă face munca mai ușoară, dar pe de altă parte este solid, bine făcut și cu un design clasic, conectivitate maximă și ecran de calitate. Nu este făcut pentru portabilitate, ci mai degrabă pentru un birou de inginer sau designer. Personal îmi place mult design-ul clasic, serios, comparat cu sistemele colorate sau pline de briz-briz-uri inutile.
Toată gama ConceptD, care apropo, a fost lansată în 2019, este gândită pentru utilizatorii creativi din companii, fie că sunt proiectanți sau desingeri, creatori de jocuri sau de animații 3D, editori foto sau video și așa mai departe. Modelul ConceptD 3 face parte dintr-o serie care mai cuprinde modele diferite, ConceptD 3 Pro, ConceptD 5, ConceptD 5 Pro, ConceptD 7, ConceptD 7 Pro ConceptD 9, ConceptD 9 Pro. Vă dați seama și singuri că este primul din gamă, deci dotările și prețurile cresc probabil de la un model la altul. Modelul testat este disponibil în două culori, alb și negru, eu l-am prins ca de obicei pe cel negru.
ConceptD 3 are și el mai multe variante, care încep de la procesor Core i5 și stocare mai redusă, probabil cu preț de pornire de 1.199 euro. Un sistem care are procesor Core i7 și o placă video mai avansată (Nvidia GTX2060) costă 2.100 de euro. Estimez astfel că modelul testat – care nu este de găsit în magazine, costă vreo 1.500 de euro. A venit cu Core i7-9750H, procesor six-core care poate atinge 4.5GHz, placă grafică Nvidia GTX 1650 4 GB, stocare pe un SSD de 256GB plus un HDD de 1TB pentru fișierele produse.
Dotările sunt suficient de bune pentru editare foto/video și crearea de proiecte entry-level în aplicațiile grafice 3D, se va descurca aproape în orice situație. Pentru lucruri mai serioase aș recomanda însă modelele mai dotate din serie. Mi-a plăcut și faptul că s-au gândit și la securitate și laptopul vine cu un senzor de amprentă poziționat sub tastatură. Chiar mi-a plăcut tastatura, cu butoane mari, comod de utilizat, butoane pentru numere separat în dreapta și toate butoanele pentru funcții deasupra ecranului. Are un TouchPad limitat, dar la acest gen de sistem folosiți mai mult ca sigur un mouse.
Mi-a plăcut faptul că s-au gândit la conectivitate, că are și porturi USB destule, HDMI, mufă de căști, tot ce trebuie. Are și WiFiax, Bluetooth 5.0, mufă LAN, cameră web, pe scurt, nu îi lipsește nimic. Autonomia este listată la 10 ore, dar asta cu toate serviciile dezactivate, maximum power saving și lucrat în Notepad maxim. Dar dacă utilizați acest laptop, maximum este de 4.5 ore.
E chiar ciudat că vine cu Windows 10 Home, mă așteptam să fie versiunea Pro a sistemului de operare.
Am făcut câteva teste pe el și puteți vedea mai jos rezultatele și specificațiile mai avansate.
Concluzii
Acer ConceptD 3 CN315-71-71WD este un laptop premium pentru creatorii de conținut, fie că vorbim de Youtube, de creatorii video, fie că vorbim de animații și grafică 3D la un nivel de începător. Pe măsură ce complexitatea sarcinilor crește, va fi nevoie de un sistem mai avansat. Mi-au plăcut design-ul serios și clasic și dotările foarte bune ale acestui model.