Lenovo are câteva modele de smartphone foarte interesante, am văzut azi noile modele lansate la MWC: Vibe K5 și Vibe K5 Plus. În cazul lor diferența nu este de ecran, ci diferă procesorul utilizat. Prețurile sunt accesibile și arată bine, carcasă metalică, performanță decentă.

Lenovo Vibe K5 Plus
Lenovo Vibe K5 Plus

Cele două modele au ecran de 5 inch, Full HD. Procesorul este octa-core, un Snapdragon 616 pentru K5 Plus și un Snapdragon 415 pentru K5 simplu. Au 2 GB de RAM, stocare de 16 GB, plus un slot de carduri de memorie pînă la 32GB. Bateria integrată este de 2.750 mAh, o să reziste destul de ok, camera foto de pe spate este de 13 megapixeli, iar cea frontală de 5 megapixeli. Telefoanele au sunet Dolby Atmos pentru a asculta melodiile preferate.

Carcasa este din aluminiu, terminalele arată foarte bine, sunt ușoare, pe la 140 de grame și se descurcă ok cu majoritatea aplicațiilor. Prețul pentru varianta Lenovo K5 este de circa 130 de dolari, iar pentru K5 Plus de 150 de dolari, ceea ce mi se pare destul de ok pentru majoritatea utilizatorilor. Cei care nu caută un vârf de gamă, ci un telefon care să-și facă treaba vor fi mulțumiți.

ads