LG Optimus Vu: 2 este unul din cele mai interesante terminale lansate de sud-coreeni, l-am văzut la MWC și tot acolo am aflat că nu vine în Europa.  Optimus Vu mi s-a părut încă de anul trecut oarecum ciudat. Anul acesta am avut ocazia să văd a doua ediție a acestuia. Este, cred, singurul terminal smartphone la care ecranul are format 4:3 și nu 16:9. Arată ca o tabletă și e foarte incomod de ținut în ciuda faptului că are tot 5 inchi diagonala, ca și alți competitori. Dar formatul îngust îți permite să ții mai bine telefonul. LG crede că modelul Vu: 2 va avea succes doar în Asia.

LG Optimus Vu 2
LG Optimus Vu 2

LG Optimus Vu 2

Noua versiune aduce un ecran de 5 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli. Mă așteptam să fie Full HD, dar se pare că nu. Display-ul este IPS, deci se vede destul de bine și așa. Meniul este identic ca la celelalte terminale Optimus, doar că are mai multe icon-uri pe fiecare rând, datorită formatului. Pozele se văd ok, dar filmele probabil și jocurile vor fi tare aiurea. Pentru browser și documente, este foarte bun. Probabil cele mai importante noutăți sunt legate de aplicațiile software.

Procesorul este un dual-core la 1.5 GHz și are 2GB de RAM pentru aplicații. Acceleratorul grafic este Adreno 225. Memoria internă este de 16GB plus slot de carduri. Camera foto are senzor de 8 megapixeli. Un smartphone bine dotat, dar nu vârf de gamă. Evident, au introdus anul acesta și tehnologie 4G/LTE.

Sunt curios chiar și în Asia ce succes are terminalul. Prețul cică ar fi pe la 660 de euro, mi se pare mare.

Galerie foto