Am scos LG Velvet 5G la Comana și am făcut câteva fotografii și filmări cu el. Este un terminal ok, însă nu excelează la niciun capitol. Se descurcă bine, dar nu este un smartphone care să atragă pasionații de fotografie sau filmare cu telefonul. Puteți urmări și clipul video.

Testez LG Velvet 5G în cadrul Orange Smartphone Tester. Puteți vedea oferta în magazinul online al operatorului. Poate fi cumpărat cu cu abonament Smart Plus 25 la 2.592,43 lei. Prețul cu plata în 24 de rate este 108,02 de lei/lună (total de plata 2.592,43 lei), dar implică și prelungirea contractului actual. Cumpără telefonul și primești cadou o boxă portabilă Ultimate Ears Boom 3 cu sunet captivant, bass puternic si rezistență la apă si la praf (500 de lei).

Detalii tehnice LG Velvet 5G

Ecran: 6.8 inch P-OLED, 2460×1080 pixeli,
Procesor: Snapdragon 765G
GPU: Adreno 620
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 128 GB + microSD
Camera: 48+8+5 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Baterie: 4300 mAh + Fast Charge 25W
OS: Android 10
Tehnologii: Bluetooth v5, NFC, USB Type-C, IP68 & MIL Spec 810G
Dimensiuni: 167.2 x 74.1 x 7.9 mm
Greutate: 179 g
Preț: 3.186,53 lei

Test foto/video

Dotările hardware sunt decente, dar camera foto nu este nemaipomenită. LG a venit cu ideea că relansarea nu trebuie făcută cu un flagship foarte scump, ci un telefon mid-range, care poate concura orice telefon, dar este mai accesibil ca preț. Așa că avem dotări, dar nu un focus special pe zona de fotografie sau video.

  • senzorul foto principal este de 48 de megapixeli, l-am testat pe mai multe terminale. Atât Sony, cât și Samsung fac senzori de 48 de megapixeli, iar prin tehnologia quad-bayer se pot combina pixelii pentru a genera imagini la 12 megapixeli cu o calitate super. Se pare că senzorul de pe LG Velvet este făcut de Samsung  (S5KGM2) și este în limitele modelelor testate. Camera este excelentă în soare direct sau lumină bună, pentru fotografiile de aproape. Senzorul este de 1/2 inch, destul de mare, iar detaliile foto sunt ok;
  • pe de altă parte nu este vreun setup special. Lentila este de 26mm, standard, cu apertură f/1.8, destul de ok. Are autofocus PDAF și pixelii de 0.8 nanometri. Toate fotografiile standard ies pe formatul 4:3 și au rezoluție și detalii bune. Se pot face imagini 16:9, dar cu crop.
  • camera ultra-wide este ok, dar făcută mai mult ca să bifeze ceva pe listă. Are un senzor de 1/4 inch, mic și prin urmare este ok doar pe lumină puternică. Lentila de 15mm are un unghi mare de vizualizare de 120 de grade.
  • al treilea senzor este de 5 megapixeli care face posibile imagini cu blur pe fundal și un focus mai precis, nu o puteți folosi practic pentru alte tipuri de imagini.
  • camera selfie este de 16 megapixeli, destul de bună, dar în ziua de azi mulți competitori oferă alternative mai bune.
  • filmarea este fie 4K la 30 de cadre pe secundă, poate filma Full HD la 60 de cadre pe secundă, include o stabilizare bazată pe senzorul giroscopic.
  • are mici probleme de focus, cam una din 10 imagini are focusul greșit. De asemenea, dacă bate soarele sau sunt diferențe de luminozitate în cadru va avea probleme în a realiza imaginea corect. Pe lumină mai slabă calitatea scade de asemenea.
  • la filmarea din mână, deși se vede în general foarte bine, are totuși momente în care stabilizarea nu se simte sau nu acționează corect, așa că se vede mișcarea. Inițial am crezut că nu are, dar văd că este una electronică, bazată pe giroscop.
  • ca întotdeauna am sperat că LG va reveni pe zona asta cu tehnologii de top și meniuri care să concureze mai bine cu rivalii din China sau Coreea. Dar din păcate nu excelează. Da, sunt dotări ok dacă nu îți pasă prea tare de partea de fotografie sau video. Se descurcă. Dar astăzi majoritatea utilizatorilor aleg tocmai după o cameră foto cât mai performantă, cu multe funcții integrate și tehnologii dedicate.