Azi am fost la Little London, școala din Băneasa în care a investit fostul tenismen Florin Segărceanu și care se extinde acum în perspectiva de a deveni și liceu. Am nimerit tocmai în timpul inspecțiilor care vor stabili dacă primesc acreditarea, la patru ani după ce au primit acordul de funcționare de la minister.
După primii pași făcuți în Victoriei și apoi în Pipera, Little London are acum un teren suficient de mare pentru a deveni o instituție de învățământ respectată pe viitor.

Little London - proiect de dezvoltare
Little London - proiect de dezvoltare

Click pe imagini pentru mărire!

Galerie foto: cum arată școala Little London și campusul la ora actuală:
[nggallery id=354]

“Pînă acum am investit în acest proiect cam 1,5 milioane de euro. Proiectul de extindere pe următorii doi ani va dubla probabil suma investită”, mi-a spus Florin Segărceanu. Merg mai departe în zona de educație nu ca o afacere unde caută profit, este un proiect pe termen lung, o afacere de familie în care nu vor să ia deocamdată niciun partener.”Pe termen lung cred că va reuși”, a mai spus el.

În prezent este o clădire cu trei etaje și două terenuri de sport, din care unul acoperit. Sunt 108 elevi și 12 profesori, dacă am înțeles corect. Planurile de extindere cu două clădiri vor permite extinderea la 360 de elevi.

Pînă în toamnă ar trebui să fie gata o a doua clădire, iar din 2013 cea care va permite extinderea pe viitor a activităților inclusiv la nivel de liceu. În mod sigur vor putea acoperi toate cele 10 clase – pregătitoare plus cele nouă de școală primară conform noii reforme a învățământului. Acum, cei mai mari sunt clasa a șasea.

Proiectul prezentat astăzi include atât o zonă pentru grupa pregătitoare și elevi mici, amfiteatru în aer liber, 21 de săli de curs, două laboratoare, sală de lectură, de sport, cabinet medical, sala de muzică.

Din 2014 vor să aibă șase clase de liceu, dar mai sunt multe de pregătit.

Primii ani au fost deosebit de grei, dar am reușit să menținem serviciile la calitate maximă. Am pus bazele școlii, iar acum viitorul arată mult mai bine”, a declarat Florin Segărceanu pentru ComputerBlog.ro.

Banii investiți provin și din resurse proprii, dar și din credite și proiecte de finanțare. Toate sălile de clasă au videoproiectoare și table interactive. Există săli dotate cu computere și Internet.

O problemă pentru Little London o constituie accesul în zonă – este dincolo de Grădina Zoo, prin pădure, pe un drum forestier și nu prea ai indicatoare de urmat. Dar vestea bună este că au și un autobuz pentru elevii care nu pot fi duși cu mașina, există mai multe opriri de unde aceștia pot fi luați. Vin elevi și din afara Bucureștiului.

Băneasa - drumul spre Little London
Băneasa - drumul spre Little London

Dana Papadima, directorul educațional al instituției, mi-a spus că părinții sunt peste 90% din zona privată, fie angajați de top din corporații, fie antreprenori de succes.

Taxa de școlarizare este de 6.400 de euro pe an, plătibili în 10 rate.