Piața locală a tabletelor Android devine tot mai atractivă pentru jucătorii din afară. Deși piața e dominată jucători locali (mă refer la Serioux, da? nu la Allview), italienii de la Mediacom cred că vor face vânzări printr-o combinație de design, specificații hardware și preț foarte bun. Pe scurt, Mediacom SmartPad S4 este cea mai ieftină tabletă care are quad-core și ecran IPS cu rezoluție 2048 x 1536 pixeli, plus 2GB de RAM. Vine cu Android 4.1, iar în plus are un accelerator grafic PowerVR destul de avansat. Totul la un preț de 999 de lei.

Mediacom SmartPad S4
Mediacom SmartPad S4

Pro și contra SmartPad S4

Tableta are clar niște avantaje:
– procesor quad-core și 2GB de RAM;
– display imbatabil IPS 2048 x 1536 pixeli;
– baterie de 8000 mAH;
– preț sub 1000 de lei;

Probleme nu sunt așa de mari:
– nu avea Play instalat, dar se poate pune prin .apk;
– performanța este de nivel mediu;
– nu am detalii despre service și eventuale update-uri software;

Mediacom SmartPad S4

La început m-am mirat că nu avea în meniu Google Play, chiar mi-am adus aminte de primele tablete ieftine, care nu veneau cu acces la Play. Ei bine, chestia se rezolvă de data asta destul de simplu, trebuie doar să descarci apk-ul aplicației Play, se găsește chiar și pe Softpedia de exemplu. Apoi totul funcționează ok. Platforma este Android 4.1, așa că nu ai mari probleme. Am făcut pe tabletă câteva teste de performanță, nu este de nivelul tabletelor scumpe, dar se descurcă destul de bine pentru un produs accesibil. Cei 2GB de RAM fac diferența în aplicații.
Tableta arată decent, este destul de subțire, nu e foarte ușoară, dar asta se înțelege când are atât tehnologie sub capotă. Nu are elemente care ies în relief și nu scârțâie nimic.

N-am avut niciun bug software, nu s-a resetat, nu s-a încins prea tare. Am pus pe ea și câteva jocuri și s-a descurcat ok. Am văzut niște trailere de filme la calitate maximă și au mers foarte bine, iar calitatea display-ului este foarte bună.

Mediacom SmartPad S4
Mediacom SmartPad S4

Mediacom este o companie italiană. Nu știu care sunt partenerii lor din China care produc aceste tablete, dar mi se pare o afacere bună. Dacă tot vrei să dai 1.000 de lei pe o tabletă, poți alege ceva care funcționează ok.

Are 16GB de memorie internă și de asemenea slot pentru carduri micro SD. Procesorul quad-core este Cortex A7 Quad Core (1.2 GHz), același prezent pe multe terminale buget. Procesorul grafic este PowerVR SGX543MP4x8. Camera foto de pe spate este de 5 megapixeli, iar cea pentru mesagerie video, de pe ecran, are senzor de 2 megapixeli.

Concluzii

Sunt destule opțiuni la un preț de circa 1000 de lei (eMAG), dar niciuna dintre tabletele “românești” nu are 2GB de RAM sau ecran cu o astfel de rezoluție. Iar câteva dintre ele nu au platforma software optimizată pentru quad-core și se mișcă foarte greoi.
Așa că, deocamdată, recomand acest model. Abia aștept să testez alte modele similare.

Galerie foto