Am scris despre Motorola Droid de la lansare, iar numele de Milestone i se potriveşte perfect, marchează de fapt începutul relansării Motorola, ca jucător axat pe smartphone şi mai ales pe Android. Când am văzut cifrele de vânzări, am fost surprins, Droid bate Nexus One, de fapt a cam bătut orice în afară de iPhone. Ei bine, lansat în România, Droid Milestone a ajuns şi la mine (vezi mai jos galeria foto) şi prima impresie este complet neaşteptată: aveam nevoie de un device care să îmbine flexibilitatea şi puterea Android cu versatilitatea şi funcţionalitatea suplimentară oferită de tastatura Qwerty. Dar nu ştiu ce aş alege dacă ar fi să îl compar cu N900. În rest, deja ştiu că, pentru mine, Milestone este peste Desire.
Găsește Motorola Milestone la ofertă…
Sigur, sunt de asemenea şi câteva lucruri care m-au deranjat, o să vă spun şi despre ele, la timpul potrivit.
Motorola, după ce a cucerit lumea în 2006 cu RAZR, a anunţat în 2008 că va lansa telefoane Android. Motorola Milestone Droid a fost lansat oficial în noiembrie 2009. Chiar dacă ajunge după opt luni în România, Droid este un smartphone de ultimă generaţie, nu ai ce să-i reproşezi. Procesorul este un ARM Cortex la 600 MHz, care a fost înaintea competiţiei (similar cu N900). Pentru Linux, credeţi-mă că 600 sau 1000 de MHz nu simţi diferenţa atât de tare comparat cu un Windows spre exemplu. Plus că despre multitasking real mai avem de discutat. Are şi procesor grafic PowerVR.
Ecranul are diagonala de 3,7 inchi, cu 16 milioane de nuanţe de culori, 480 x 854 pixeli, unul din cele mai bune din industrie. Poate accesa reţeaua HSPDA cu download de 10.2 Mbps şi upload 5,76 Mbps. Cardul micro SD inclus este de 8GB. Camera foto este de 5 megapixeli, platforma este Android Eclair, 2.0, super-avansată şi probabil că va fi un update disponibil.
În rest, hai să vorbim despre funcţii. Sunt smartphone-urile inutile? Nici vorbă. Ai GPS, player de muzică şi video, acces instant la e-mailul Google sau Youtube, aplicaţie pentru documente. Evident, se conectează la Internet prin WiFi.
[nggallery id=100]
Ce m-a deranjat?
Terminalul are nevoie neapărat de internet, pentru că nu vroia să pornească fără contul Google. Este enervant. Am mai văzut/testat telefoane Android şi în mod normal te lasă să setezi contul ulterior, dacă aşa vrei. Aşa că, deşi telefonul este exclusiv Orange, sample-ul meu a văzut internetul pe Vodafone. Sorry.
daca afli cum se introduce muzica/video fara bluetooth sau internet, doar prin cablu, te rog sa-mi spui si mie.
mi se pare ca este un fake fara internet (nu am avut inca ocazia sa-l folosesc fara internet) – il am de o saptamina si stau si ma uit la el… nici macar un ringtone nu pot/nu stiu sa-i pun… bleax.
 
Păi nu este foarte greu. Conectezi cablul la PC și transferi muzica pe el. La fel ca un USB.
Iei melodia dorita și o setezi ca ringtone.
Dacă vrei chestii mai sofisticate, iei soft-ul de sincronizare motorola, instalezi pe PC si controlezi tot de acolo.