Am testat la Barcelona, pe fugă, atât RAZR HD, cât și RAZR i, noul smartphone pe tehnologie Intel. Ambele sunt de nota zece. Nu pricep de ce Google vrea cu orice preț să ignore Motorola și nu susține dezvoltarea acestor terminale. Atât ca design, hardware dar și ca software sunt telefoane peste majoritatea modelelor din piață. Au dotări foarte bune, prețuri ok. Dar nu vor reuși să le vândă fără sprijinul Google. Sau al operatorilor telecom.

Motorola Razr HD - hands on
Motorola Razr HD – hands on

Motorola Razr HD

Știam de mai multă vreme că Motorola pregătesc un Razr HD. Motorola a reușit să facă valuri anul trecut cu un model excelent, Razr Maxx, singurul smartphone care poate ține 3-4 zile de utilizare fără reîncărcare. Excelent pentru călătorii lungi, dar și pentru cei care vor să scape de stress-ul reîncărcării zilnice a terminalului. Apoi făcuseră Razr Maxx HD – o versiune un pic actualizată. Acum au modificat mai multe elemente, iar Razr HD este excelent.

Terminalul are un display Super AMOLED cu diagonala de 4.7 inchi, cu rezoluție 1280×720 pixeli și o densitate de 312 ppi, foarte bună. Are design-ul clasic Motorola, foarte bun, diferit de ceea ce există pe piață. Procesorul este dual-cre la 1.5 GHz, cu 1GB de RAM. Vine cu Android 4.0.4 dar a fost lansat deja un update la 4.1. Stocarea este de 12GB (are 16, dar sunt ocupați 4GB). Include WiFi, Bluetooth și HSPA la 42,2 Mbps, plus modem de 4G cu 100 Mbps.

Camera foto este de 8 megapixeli. Prețul este undeva sub 2.000 de lei, foarte bun pentru un astfel de smartphone. Bateria este de 2530 mAh, una din cele mai mari din industrie.

Motorola Razr i
Motorola Razr i

Motorola Razr i

Știam și de Razr i, dar nu mă așteptam să fie atât de mișto. Ca design și display este excepțional. Bine, nu neapărat în culoarea asta. Dar ca idee, e mult mai bun. După cum unii dintre voi știu deja am testat și procesorul Intel pentru smartphone-uri Android și este foarte puternic. Bate orice competiției și la putere și la grafica 2D. Este un pic mai slab la 3D, dar acceleratorul grafic PowerVR SGX540 oferă suficientă putere pentru jocuri. Procesorul este tactat la 2GHz, chiar dacă este single-core. Autonomia este bună.

Motorola Razr i are display Super AMOLED Advanced – repet – excepțional la calitate. Diagonala este de 4.3 inch, rezoluția este 960×540 pixeli, cu densitate de 256 ppi. Dar calitatea imaginii e mult peste alți competitori cu renume. Camera foto este de 8 megapixeli, are 1GB de RAM, stocare internă de 8Gb și slot de carduri. Telefonul este rezistent la umezeală, praf, zgârieturi. Ce să zic, mi-a plăcut tare mult. Prețul este pe la 1550-1650 de lei. Foarte bun.

Galerie foto