Am trecut la IFA Berlin și pe la standul Avenir Telecom, cei care aduc în România terminalele smartphone Yezz, bine apreciate pe piața locală. De-a lungul timpului am testat mai multe modele ale lor, precum Andy A5 și de asemenea am scris despre noutățile lansate. 

0001

Cei de la Yezz s-au implicat în Project Ara al Google și așteaptă acum noua strategie care va fi anunțată. De asemenea, la standul Avenir Telecom am văzut terminalele flagship Monte Carlo și Monaco, dar și produsele Energizer pe care le distribuie și la noi.

Am remarcat la stand focusul pe tehnologiile 4G. Anul acesta cei care cumpără un smartphone se orientează spre terminale 4G, pentru a beneficia de sporul de viteză oferit de rețelele de ultimă generație. În seria Andy sunt trei modele noi, Andy 4EL2 LTE, Andry 4.5EL2 LTE dar și Andy 5El2 LTE. Practic diferă dimensiunea ecranului, vin cu Android 5, tehnologie LTE. Cel mai ieftin costă 89 de euro, procesorul fiind quad-core, iar modelul de top costă 109 de euro. Camera foto pe spate are senzor de 5 megapixeli.

Yezz Monaco 47 este unul dintre cele mai interesante terminale, vine cu Windows Phone 8.1, ecran de 4.7 inch, procesor Snapdragon quad-core, cameră foto de 13 megapixeli și cea frontală de 5 megapixeli. De notat că modelul va avea acces la actualizarea Windows 10 Mobile, ca și modelul mai accesibil, Yezz Billy 47. Sunt relativ similare, ecranul este de 4.7 inch cu rezoluție 720p, protejat de Dragon Tail Glass. Procesorul este Snapdragon 200, quad-core la 1.2GHz, cu focus pe autonomie, nu pe perormanță. Dispun de 1 GB de RAM, 8 GB de stocare și slot pentru carduri de memorie de pînă la 128GB. Billy 47 are cameră foto de 8 megapixeli și frontala de doar 2 megapixeli, dar are un preț foarte bun.

0005

Pe partea de terminale Android, versiunea de top este Yezz Monte Carlo 50, cu numele unui yaht de lux. Este un terminal cu ecran de 5.0 inch, dar și cu Android 5.0. Performanța este asigurată de un procesor Snapdragon 400, quad-core, are 1 GB de memorie RAM, 8Gb pentru stocare și slotul de carduri de memorie. De asemenea, are camera foto de 13 megapixeli pe spate și frontala de 8 megapixeli pentru poze selfie.

Alte gadgeturi

În zona dedicată Energizer am văzut o serie de accesorii noi, baterii externe, folii și huse de protecție și altele asemenea. Foliile Energizer sunt dezvoltate în parteneriat cu Corning, producătorul tehnologiei Gorilla Glass. Au lansat încărcătoare pentru telefoanele care permit o reîncărcare rapidă a acumulatorilor, dar și HDD-uri externe pentru iPhone. Gama de baterii merge pînă la 10.040 mAh, destul să reîncarci o tabletă de două ori.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!