Vizitez satul transilvănean Viscri pentru a descoperi comunitatea locală, dar și ca să aflu despre susținerea pe care au primit-o de-a lungul anilor de la Orange, prin fundația Adept Transilvania. Cu această ocazie, Jean-Francois Falacher, CEO-ul Orange România ne-a spus că proiectele caritabile vor fi preluate de fundație.
De exemplu, proiectele fundației Adept vor fi finanțate de-acum direct prin fundația Orange. Operatorul speră ca astfel Fundația Orange să desfășoare mai multe proiecte în România (și mai bune). Sunt trei direcții principale, axate pe comunitate: educația, mediul înconjurător și copiii.
Operatorul va derula în continuare propriile acțiuni de CSR și de asemenea sponsorizări. De exemplu, Orange promite marketing responsabil și tehnologii regenerabile, reducerea impactului asupra mediului. Altă temă de discuție este „digital inclusion”, depășirea barierelor dintre cei de la oraș și românii din zonele rurale, acces la Internet de mare viteză, acces la educație.
Responsabilitatea socială este la baza strategiei de afaceri Orange, promit oficialii companiei. Alt proiect care trece la Fundația Orange este e-sign, la care am participat.
Sandra Pralong va fi președintele fundației. Din board vor face parte Dana Deac, Cristiana Stoica, Mădălina Suceveanu și alți oficiali, inclusiv din grup. Amalia Fodor va coordona activitatea Fundației.
Viscri, împreună cu Saschiz, Biertan, Rupea sunt sit-uri UNESCO. S-a dezvoltat foarte mult turismul, festivaluri locale, dar s-a dezvoltat de aemenea agricultura si a producția locale – lapte, dulceață, dar și alte produse.
Finanțările europene sunt mai mari – proiectele câștigate în aceste comunități – decât media din celelalte localități transilvănene.
Am devenit un fan al fundației ADEPT și promit să revin cu alte povești la fel de interesante.