Am testat un monitor Philips 27B1U5601H/00, un IPS LCD creat pentru birouri, dar dotat foarte bine din punct de vedere al conectivității. Modelul include conectivitate USB-C și integrează o cameră web de 5 megapixeli pentru pasionații de videoconferințe.

Philips 27B1U5601H/00

Pro și contra Philips 27B1U5601H/00

Avantaje:

  • calitate bună a imaginii;
  • nu lucește în lumină;
  • conectivitate bună;

Dezavantaje:

  • prețul rămâne destul de mare;

Detalii tehnice Philips 27B1U5601H/00

Ecran: 27 inch, IPS LCD, 2560 x 1440 (QHD), Anti-Glare, 16:9
Rata refresh: 75Hz
Timp de răspuns: 4 ms (GtG)
Contrast: 1000:1
Luminozitate: 350 cd/m²
Unghi de vizualizare: 178º (H)/178º (V)
Camera web: 5 megapixeli
Dimensiuni:
Greutate:
Input: HDMI 1.4 x 1, DisplayPort 1.4 x 1, USB-C x 1
Tehnologii: Ethernet LAN, DisplayPort out, Audio out/Microphone in, HBR 3 (DisplayPort/USB-C)
Preț: 2.712 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 4]

Impresii după testare

Sunt unul dintre fanii monitoarelor Philips. Am avut ocazia să le testez noua generație în ultimii zece ani aproape în fiecare an. Am mers la IFA de prin 2006, dar articole pe blog găsesc doar de prin 2011. Iar teste de monitoare de prin 2013. E drept că am mai făcut curat, eliminând în special articolele fără imagini. Iar la început nu prea puneam imagini.

În fiecare an am observat îmbunătățiri legate de imagine, de specificații tehnice sau conectivitate. Iar noua generație nu face excepție. Philips a anunțat în octombrie trei modele în seria 5000, pentru birou. Este vorba de 34B1U5600CH, 27B1U5601H și 24B1U5301H, cu ecrane de 34, 27, respectiv 24 inch. Primele două au panouri IPS LCD. Vin cu webcam integrat, difuzoare stereo și microfoane, fiind soluții excelente pentru videoconferințe. La test a ajuns varianta intermediară, cea cu diagonala de 27 de inch.

Îmi place modul în care vin ambalate monitoarele Philips. Au renunțat la hârtia colorată și pare carton reciclat și o cerneală eco, mai prietenoasă cu mediul. Piciorul monitorului este pus separat, intuitiv de găsit și de asamblat, nu necesită șuruburi și alte chestii care ți-ar putea strica zen-ul. Conectorii sunt pe spate și totul este simplu de conectat. Imaginea este de bună calitate, iar faptul că nu lucește constituie un mare avantaj.

Varianta de 27 inch aduce un panou IPS LCD cu rezoluție 2560 x 1440 pixeli și rata de refresh de 75Hz. Este un monitor office, orientat spre productivitate. El primește o cameră web integrată de 5 megapixeli, care se poate ascunde. Are suport Windows Hello pentru autentificare și microfoane cu noise-cancelling. Are și difuzoare stereo pentru videoconferințe. Este compatibil cu un hub USB-C, care oferă o varietate de porturi: RJ45 Ethernet Gigabit, 4 porturi USB-A 3.2, HDMI și DisplayPort.

Monitorul integrează un suport SmartErgoBase. Adică poate fi ajustat după preferințele utilizatorului, prin rotire, pivotare sau după înălțime. Asta pentru ca poziția să fie perfectă și să nu vă doară spatele după sesiunile mai lungi de muncă. Monitorul este conceput pentru a facilita orice sarcină, oferind imagini luminoase, vii și o calitate excelentă a imaginii. Poate fi folosit și de profesioniștii care utilizează aplicații CAD-CAM, grafică 3D sau fotografie. Oferă imagini clare și unghiuri de vizualizare foarte largi de 178 de grade.

Conectivitatea și multitasking-ul sunt la ordinea zilei. Portul de andocare USB Type C cu un singur cablu este foarte util. Permite transferul simultan de date de mare viteză, conectarea în rețea și încărcarea laptopului. Comutatorul KVM integrat MultiClient permite utilizatorilor să controleze două PC-uri separate cu o singură configurație monitor-tastatură-mouse și le oferă posibilitatea de a comuta între surse prin apăsarea unui buton. În timp ce DisplayPort-out este o altă caracteristică care simplifică ziua de lucru, permițând utilizatorilor să-și conecteze monitoarele în lanț.

Colaborarea online este facilitată de camera web încorporată de 5 megapixeli, care are microfon cu anulare a zgomotului și difuzoare stereo. În timp ce microfonul și difuzoarele asigură comunicații clare, camera web protejează confidențialitatea utilizatorilor prin comutatorul său fizic și este echipată cu senzori avansați pentru recunoașterea facială rapidă și autentificarea Windows Hello.

La final, nu trebuie să uităm de certificarea TUV Eye Comfort pentru a reduce oboseala ochilor. De asemenea, monitorul Philips aduce tehnologia PowerSensor pentru o reducere de până la 80% a costurilor energetice și LightSensor pentru luminozitatea perfectă în orice setare ambientală.

Concluzii

Philips 27B1U5601H/00 este varianta medie din gamă. Sunt tot mai tentat de monitoarele mai mari, dar în același timp mi se pare greu de gestionat și spațiul și informațiile de pe el. Cred că deocamdată 27 de inch este cea mai echilibrată variantă. Cel cu diagonala de 24 de inch deja mi se pare prea mic. Pe partea de conectivitate ai mereu nevoie de ajutor pentru ca biroul să nu devină un haos fără măsură. Calitatea imaginii și rezoluția mare îl recomandă ca monitor de birou, iar integrarea audio/video contează pentru orice angajat pasionat de videoconferințe. Pe de altă parte, prețul anunțat este destul de mare.

Galerie foto