Mă gândeam zilele trecute că anul ăsta am fost mai des la Londra decât la Ploiești. Capitala Regatului Unit devine încet – încet principalul centru pentru evenimente IT&C de nivel internațional și locul de lansare pentru produsele high-tech, chiar dacă nu are încă târguri high-tech cu tradiție.

Spuneam aseară că nu știu ce-mi place mai mult la Londra. Clădirile istorice? Parcurile complet verzi și pline de păsări și animale? E drept, eu am văzut partea frumoasă a orașului, zonele turistice, am stat la cele mai bune hoteluri. Nu am văzut zonele mărginașe, dar am auzit ce probleme au cei care locuiesc permanent. Totuși, din ziarele parcurse zilele trecute, pare că situația se îmbunătățește pentru britanici. Șomajul a scăzut, veniturile au crescut. Da, sunt probleme de reolvat, dar dacă ne gândim la România sau Grecia, cred că e foarte bine în UK.

 plimbare prin Londra

Plimbare prin Londra 

Plimbare prin Londra

Data trecută am parcurs un traseu mai lung prin Londra, aveți detalii despre plimbare pe prinlume.ro. De asemenea, în ianuarie am fost prin centru, dar pe partea cu Downing Street. Ieri am avut cam 6 ore să mă plimb prin Londra, iar acum am trecut prin Kensington Gardens, Hyde Park, St. James Park și am ieșit pe malul Tamisei pe lângă Westminster. Am revăzut Westminster Abbey, Big Ben, London Eye și Millenium Bridge. Cam frig, dar a meritat. Revii cu bateriile încărcate, cu mintea mai limpede.

Mi s-a părut interesantă discuția politică de la ei. David Cameron își va axa campania electorală pe problema separării de UE. Pentru că asta discută toată lumea acolo, despărțirea de UE, chiar dacă oficial este vorba doar de “renegocierea termenilor”. Cred că britanicii au luat decizia bună legată de Uniunea Monetară și acum se vede. Sigur că mi-aș fi dorit un UE puternic, economic și politic, dar se pare că e doar un vis. Birocrația actuală și reglementările aiurea sunt singurele funcții reale ale oficialilor de la Bruxelles.

Merită să vedeți pozele!

Galerie foto