De fiecare dată când plec în vacanța de vară, mă duc cu mașina, echilibrez roțile, bag azot în anvelope. Nu vreau la drum lung să am surprize. Nu sunt sigur că mergem iar vacanță în Grecia, dar oricum bat câteva mii de kilometri în fiecare vară.
Știu că unii contestă azot-ul, dar eu n-am avut niciodată surprize cu el. Acum însă când am fost, rezultatul n-a fost tocmai cel așteptat.

anvelope de vara auto

De data asta, cei de la service mi-au zis că ei bagă azot, dar plec cam pe răspunderea mea, că “au îmbătrânit” cauciucurile și sunt cam crăpate. Am plecat cam cu inima strânsă, m-am apucat să caut online, dar aici este o varză totală.

Vânzătorii recomandă anvelope mai scumpe, din motive evidente. Producătorii își laudă brandurile lor. Există un top ADAC, sau așa ceva, cu cele mai performante anvelope după diverse criterii. Mi se pare la fel de interesant ca la smartphone-uri. Dar am nevoie de așa ceva?

La anvelope de vară nu știu ce să aleg, chiar dacă mă uit la prețuri, indici de viteză, de zgomot, de consum. Parcă mă uit pe GSMArena la specificații de telefoane. Pînă acum am avut anvelopele din fabrică, odată am reușit să tai două cu un fier care ieșea din pământ, așa două le-am schimbat cu totul și sunt mai noi. Am întrebat la service, și alea sunt crăpate. De-asta am nevoie de anvelope noi. Dar nu știu să le aleg.

La anvelope de iarnă am ales un brand ieftin, dar cunoscut. N-am avut probleme niciodată totul ok. Dar asta înseamnă că pot alege și anvelope de vară de la același brand? Habar n-am.

Am citit că anvelopele all-season ar fi nașpa, că lumea nu le recomandă, sau unii nu le consideră bune nici vara, nici iarna. Deci aștept sfaturile voastre…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!