Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 mi-a confirmat așteptările: au făcut încă un pas înainte spre o gamă de produse performantă și cu preț bun. Modelul aduce procesor quad-core la 1,6GHz, 1GB de RAM, stocare internă de 8GB și un accelerator grafic bun, Mali 400 MP, la un preț de 749 lei. Cred că este o achiziție bună dacă vă doriți așa ceva. Mi-a plăcut ecranul măricel, în format 4:3, tocmai bun pentru citit. Bateria este mare, 4700 mAh, iar tableta stă bine în mână și are o husă excelentă în pachet, ca de obicei.

Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85
Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85

Noua generație de tablete Prestigio vine cu Android 4.2, care răspunde tuturor nevoilor utilizatorilor. Compania promite update-uri software care vor fi lansate OTA (over-the-air). Sunt modele de 7,85, respectiv 9.7 inch și 10.1 cu diverse dotări hardware. Modelul de 7.85 este cel mai portabil, îmi place că poți să-l iei mereu cu tine pe post de agendă.

Dotările hardware bune fac ca interfața să se miște mult mai repede, nu am avut lag sau sacadări în meniu, dar nici probleme cu aplicațiile Android. Am rulat inclusiv jocuri video destul de avansate. Ecranul IPS și faptul că suportă carduri de memorie constituie de asemenea un avantaj.

Procesorul quad-core la 1,6GHz este cel mai rapid de pînă acum din ofertea Prestigio. Personal îmi place și design-ul, carcasa e bine lucrată, nu scârțâie și nu are semne pe exterior. De asemenea nu este nici prea groasă.

MultiPad 4 Quantum - husa de piele...
MultiPad 4 Quantum – husa de piele…

Include tehnologie WiFi, Bluetooth, mufă HDMI, micro USB. Procesorul este Rockchip RK3188, un ARM Cortex A9 (mai rapid decât multe procesoare quad bazate pe A7, sub brand local).

Tableta Prestigio vine cu aplicația Office pre-instalată (OfficeSuite Pro), dar și alte câteva soluții software interesante. Au o bibliotecă de ebook-uri destul de mare, inclusiv cărți digitale în limba română. Sunt aproape 700.000 de titluri în total și 30.000 de ebook-uri gratuite.

Noile modele Prestigio adaugă de asemenea McAfee antivirus pentru securitate, precum și serviciul de sincronizare cloud SugarSync.

Prestigio Multipad 4 Quantum 7.85
Prestigio Multipad 4 Quantum 7.85

Concluzii

Prestigio Multipad 4 Quantum 7.85 este o tabletă bună, atât ca și configurație, cât și ca preț. Se mișcă bine și nu am avut probleme deloc. La nivelul ăsta de preț este chiar de recomandat. Am testat anul acesta mai multe produse relativ competitive, dar pe acest segment produsele sunt în general mai scumpe. Pe 7 inchi există modele mai accesibile, dar ai parte de ecranul relativ mic. De asemenea, produsele concurente de 8 inch au în general baterii de dimensiuni mici. Una peste alta este o tabletă ok pentru nivelul mediu.

Galerie foto