Am testat un nou gadget Prestigio, de data asta e vorba de o boxă specială pentru tablete, Universal Tablet Stand Speaker, un produs destinat celor care urmăresc filme, joacă jocuri și ascultă în general muzica de pe tabletă. Evident, le puteți folosi și împreună cu un smartphone, iar în multe cazuri sunt bune și pentru laptop, netbook și alte produse de acest gen. Calitatea audio e foarte bună și parcă întreaga experiență este altfel atunci când auzi coloana sonoră corect.

Prestigio: boxa pentru tablete
Prestigio: boxa pentru tablete

Experiența cu boxa Prestigo

Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul și calitatea finisajelor – arată bine și se aude bine;
– faptul că are NFC (near field communications) pentru conectare instantă la gadgeturi de ultimă generație;
– calitatea audio pentru o boxă compactă;
– boxa are un acumulator reîncărcabil care ține 6 ore (o puteți lua la munte sau la drum);

Rămâne de discutat:
– puterea audio putea fi mai mare (este totuși suficientă);

Este o boxă foarte bună pentru garsonieră (sau camera de cămin), pentru cei care utilizează mai degrabă tableta pe post de device media: jocuri, muzică, filme. Poți utiliza desigur și căști, dar, dacă ești împreună cu colegii sau prietenii, boxele fac diferența.

Prestigio Universal Tablet Stand BT (PSBT7) este ușor de instalat și utilizat. Practic se conectează pe mufa 3,5mm jack de la device. Are nevoie de alimentare de la priză și are pe o laterală butoanele de control – power, volum și Bluetooth. Are de asemenea un microfon integrat pentru video-chat.

Prestigio Speaker - butoane de control
Prestigio Speaker – butoane de control

 

Este genul de boxă pe care o instalezi la biroul la care lucrezi. O montezi o dată și apoi conectezi gadgeturile la ea și gata. Apoi de câte ori asculți muzică sau joci jocurile favorite, urmărești un film pe tabletă sau un clip de pe Youtube, sunetul va fi preluat instant în boxe. De asemenea, fiincă permite montarea tabletei pe stand este un gadget excelent pentru cei care scriu folosind o tasatură fizică. Eu am câteva modele de tastaturi Bluetooth și poți scrie foarte bine direct cu tableta pe suport.

 

Prestigio Tablet Stand
Prestigio Tablet Stand

Mi-a plăcut design-ul și realizarea exterioară, iar faptul că poți sprijini tableta de ea constituie un avantaj. Practic stă în poziția perfectă pentru a viziona filme sau pentru o sesiune de video-chat cu cei dragi. Pe lîngă faptul că are microfon integrat și boxe, este de asemenea o sursă de curent pentru alimentarea tabletei, în caz că rămâneți fără baterie…

Prestigio - stand tableta
Prestigio – stand tableta

Puterea boxelor este de 6W, fiecare incintă avâd 3W. Sunt evident stereo și au un nivel de zgomot de 70 de decibeli (cât un aspirator de mare putere). Include și o husă pentru luat boxele la drum.

 

Galerie foto

Prețul jucăriei este de 69 de euro.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!