Am petrecut mult timp în galeria de proiecte Smart Design Challenge, foarte greu de ales cel mai bun proiect care merită votat. Pînă pe 22 septembrie puteți vota și voi online. Să-mi spuneți ce v-a plăcut.
Am adunat aici doar câteva dintre lucrările pe care le-am admirat, ele sunt mult mai multe. Cum spuneam, puteți pierde mult timp prin galerie și toate lucrurile par destul de interesante. Sunt curios cine va fi marele câștigător sau poate premianții dacă vor fi mai mulți. O să revin cu informații pe tema asta cât de repede pot.
Keymeup. Este un cuier inteligent ce afiseaza notificari si remindere la agatarea sau ridicarea cheilor. Un produs proiectat sa fie in armonie cu orice spatiu interior datorita imbinarii utilitatii sale cu designul.
Linny. Este un corp de iluminat construit sa interacționeze cu omul în primul rând, să solicite interesul de a-l utiliza, și nu în ultimul rând să ilumineze încăperea. Forma generală este inspirată din motivele tradiționale, iar mecanismul din roata de la fântână. Materialele folosite sunt metalul, lemnul, LED-uri pentru iluminare și plexiglas, pentru protecția LED-urilor.
Docking Cabinet. Este o comodă ce poate fi utilizată deopotriva ca noptieră în dormitor, dar și în holul sau livingul unei locuințe. Docking Cabinet este în același timp un obiect de mobilier, dar și un dispozitiv electronic ce găzduiește o mare parte din device-urile din casă.
Halo. Este un dispozitiv de iluminat fundal TV inspirat dintr-o imagine din „Enciclopedia căminului” publicată în 1975. Sugestia era aceea a amplasării unei lămpi în spatele televizorului, pentru a atenua astfel contrastul dintre ecranul luminiscent și întunericul din încăperea neiluminată (genul Ambilight).
Home Cinema Horn Speaker. O boxă wireless, care aduce în casă acel sunet ‘vintage’ (sunetul din cinematografele de altă dată) dar în același timp echipată cu elemente și tehnolgie de ultimă generație, în combinație cu un design modern și discret.
In-Dock. E practic un dock station pentru smartphone. Printre funcţiile acestuia enumerăm: încărcare dispozitiv, redare audio cu feedback vizual, folosire în modul handsfree. In-dock se va conecta la rețeaua Wi-Fi şi va comunica cu dispozitivele conectate la aceeaşi reţea.
Orange Mossy Lamp. O reprezentare a conexiunilor realizate de către reţeaua Orange atât în serviciile de internet, telefonie fixă sau smart home. Prin multiplicarea şi suprapunerea semicercului ca element ce stă la baza structurii de natura organica “Mossy”, sunt redate caractere precum flexibilitatea şi conectivitatea parţilor componente.
Playdesk_Light / Sound / Charge. Arată excelent, e un set pentru birou care include o lampă LED multicolor și controlată printr-o aplicație de telefon, un încărcător wireless pentru telefon/tabletă și o boxă conectată prin Bluetooth.
Smart table. Se poate realiza în mai multe forme adaptate destinației finale, în funcție de eveniment. A fost concepută pentru a nu mai avea grija bateriei atunci cand ieși în oraș. Reîncarcă telefoanele clienților prin tehnologie wireless.
Totem. O unitate de control pentru Smart Home de la Orange, se ordonează circuitele, se pot controla toate.
Sunt multe alte proiecte acolo, o pălărie care încarcă telefonul folosind energia solară și protejează de razele ultraviolete, un scuter subacvatic, un rucsac solar, un hub USB care seamănă cu tripozii din Invazia Marțienilor lui H.G. Wells și multe, multe altele. Mergeți pe site și votați și voi proiectele favorite.
Keymeup, Roll, Amplificator audio, restul produselor exista intr-un fel sau altul pe piata .
Apropo, nu le functioneaza ‘miscarea pozelor’ cand accesezi un proiect (Totem) 🙂 🙂 :))